американски женски тенис рекорди

Американският женски тенис чупи нови рекорди

Американският тенис определено е във възход. Това ясно си личи както при мъжете, така и при дамите. Две американки ще участват на финалния турнир в Тексас, който стартира на 31 октомври. Там американците ще разчитат на силно представяне от Кори Гоф и Джесика Пегула. И двете в момента се намират в страхотна форма, като Пегула е шампионка от надпреварата в Гуадалахара през миналата седмица.

Двете ще участват заедно и във финалния турнир при двойките, като към днешна дата заемат втората позиция в световната ранглиста. Кори Гоф пък от своя страна достигна до четвъртфиналите през миналата седмица в Мексико, където бе спряна от Виктория Азаренка. Факт е обаче, че американският женски тенис поставя нови рекорди. Към момента, Джесика Пегула заема третата позиция в ранглистата, а Кори Гоф е световна номер 4.

За първи път от 2010 година насам има две американки в топ 4 на класацията на WTA. За последно преди 12 години, сестрите Уилямс бяха сред първите 4 в ранглистата, когато Серина бе под номер 2, а Винъс беше четвърта в световната ранглиста.

Виж още по темата