щори ден и нощ засенчване

Модерни и стилни щори Ден и Нощ – гаранция за уюта на вашия дом

Във всеки съвременен дом или офис щорите отдавна се налагат като задължителен елемент от интериора. Новите дизайнерски решения позволяват избор на модели, които да регулират много прецизно количеството естествена светлина, а едновременно с това предлагат освен отлична функционалност, и много стил на помещението.

Един от слънцезащитните продукти с безспорни качества по отношение на комфорт, практичност и лекота на използване са щорите Ден и Нощ.

Основни характеристики

Съвременните щори Ден и Нощ са с в висока функционалност и съчетават предимствата, притежавани от класическите руло щори и ламелните щори.

Изработват се от платове с последователно редуващи се ленти, които са с различно ниво на прозрачност. Подредените ленти създават стилен ивичен ефект.

Платовете са антистатични, здрави и лесни за поддръжка. Предлагат се в изключително разнообразна цветова гама. Профилите и отделните части могат да са решени в бяло, кафяво, орех, златен дъб или друг цвят.

Закрепването на моделите Ден и Нощ може да стане както към прозорец, така и към стена или таван. Платът се задвижва с фино синджирче или ел. мотор, в зависимост от модела. Системата може да бъде без водачи или да бъде добавено странично водене с корда от различни материали.

По-елегантните модели притежават заоблен декоративен профил и алуминиеви водачи, които прилягат фино към дограмата.

Двата слоя променящи се ленти се управляват лесно според желаното пропускане на светлина или степен на видимост. Когато са вдигнати напълно, светлината нахлува изцяло и открива гледката навън. Мога да бъдат регулирани от 0 до 50% или до пълно припокриване. Слънчевите отблясъци се филтрират, без да бъде спиран притокът на дневна светлина в помещението.

Предимства на използване

Ден и нощ са стилен  и модерен начин за засенчване на прозорците във всеки дом или офис. Освен лесното регулиране на светлинния поток и допълнителната декоративна функция, други предимства, които осигуряват, са:

  • Разнообразни цветови решения и комбинации от прозрачен и непрозрачен плат;
  • Гъвкавост на монтажа с възможност за поставяне с или без пробиване върху дървени и пластмасови рамки на прозорец, таван или стена;
  • Възможност за фиксиране в различна позиция, ниско тегло;
  • Лесни за поддържане с помощта на прахосмукачка, влажна кърпа или мека четка;
  • Визуален ефект за по-голямо пространство.

Когато се запознавате с различна информация за щори Ден и Нощ цени, имайте предвид и че платовете им запазват за дълго време наситеността на нюансите. Специалните импрегнации гарантират антистатичен ефект и затова прахта няма да се събира бързо и да се образуват петна, а също и се поемат миризми. Първоначалният вид на щората няма да бъде променен за продължителен период, тъй като продуктът е изключително качествен и издръжлив, за разлика от други, също изработени от текстил.

Атрактивни и функционални, щори Ден и Нощ придават усещане за уют и стил на всяко едно обзавеждане и са иновативна тенденция за вътрешно засенчване в  пространствения дизайн. Независимо дали изборът ви ще бъде по-стандартен модел, модел мини с малка конзола, или по-луксозен вариант, ще получите еднакъв комфорт от ефектното съчетание на пропуснатата светлина от нощ към ден.

Виж още по темата