група хора обсъждат условия за кредит до заплата

Кредит до заплата – бързо решение при нужда

На фона на постоянно растящите цени всеки от нас се изправя пред непосилни, непредвидени разходи. Колкото и добре да планираме бюджета си, понякога се нуждаем от незабавна финансова помощ, за да се покрием закъсняла битова сметка, медицинска услуга, разноски по пътуване, личен повод и редица други.

Когато парите не достигат, безспорно най-доброто решение са бързите кредити. Сред особено предпочитаните продукти, предлагани от небанковите институции, е кредит до заплата. Нарича се така поради уговорката, съгласно която кредитополучателят изплаща заема в деня на получаване на следващата си заплата. Сумата е по-малка – обикновено е до 1000 лв. с оглед специфичната употреба, и по принцип изплащането е еднократно, а не разсрочено.

Какви са предимствата на този тип заеми?

Сравнен с други кредитни продукти, кредитът до заплата носи редица ползи. Основните му характеристики са лесно и удобно получаване, а към другите му ключови предимства се отнасят следните:

Бързо финансиране при спешни нужди

Докато някои кредити се получават след много стъпки и изискват попълване на обемна документация, бърз кредит до заплата може да получите при далеч по-опростена процедура. Най-често тя включва само избор на сума, преглед на условията и попълване на лични данни. Одобрение и заявената сума можете да получите до 5-6 минути. Това е голямо преимущество, ако ви трябват спешно пари за лечение, плащане на сметки, неотложен ремонт, погасяване на малък дълг и т.н.

По-ниска вноска

Връщането на бързия заем до заплата може да стане на равни седмични вноски, но обикновено кредитната институция отпуска сумата без необходимостта от никакви вноски за погасяване. След като получите заплата или аванс, ще изплатите пълния размер на кредита наведнъж и без излишно оскъпяване.

14-дневен срок на изплащане

Кредитът до заплата е краткосрочен и не предполага обвързване с дългосрочни задължения. Обикновено трябва да се погаси в 14-дневен срок или до 4 седмици, когато се очаква да получите месечното си възнаграждение. Някои институции дават възможност кредитополучателят сам да определи срока, който е от 5 до 30 дни.

Предоговаряне на условията и удължаване срока на връщане

Един от най-големите плюсове на бързите кредити до заплата е възможността да бъдат предоговаряни условията в погасителния план и да се удължи срока за връщане. Дори понякога удължаването е възможно само за този тип кредити. Може да се направи максимум 5 пъти за всеки заем, като възможността за удължаване е 7, 15 или 30 дни. Предоговарянето си има своята цена, която обаче е за предпочитане пред заплащане на наказателни такси заради неспазени договорни условия.

Тегленето на кредит до заплата излиза много по-евтино, понеже обикновено не се начисляват такси за обслужване, а ако сте нов клиент, ще се възползвате от 0% лихва. Не трябва да се пропуска и предимството за заявяване на кредит до заплата онлайн, което предоставя удобството да го направите от вкъщи по всяко време.

Като прибавим и това, че няма изискване за поръчител и ще кандидатствате само с лична карта, става ясно защо кредитите до заплата са толкова предпочитани финансови инструменти. Доверете се на надеждна небанкова институция, предлагаща ясни и прозрачни условия. Така ще си гарантирате бърз и сигурен достъп до желаната сума за периода до получаване на следващото си месечно възнаграждение.

Виж още по темата