Как да избера парфюм – полезни съвети

Как да избера парфюм – полезни съвети

Съвършен наливен парфюм – мисията е напълно възможна. Само че парфюмите не се произвеждат така, че да са абсолютно универсални. Което означава, че за вас ще е подходящ един вид наливна парфюмерия, докато за страничен човек – съвсем различна. Същото важи и за различните поводи, сезони и т.н.

Тоест, стигаме до въпроса как точно да изберем подходящия парфюм за нас? Има множество наливни парфюми онлайн, което и ни улеснява, и ни затруднява, тъй като започваме да се колебаем. Но и това си има своето решение. Което ще представим в следващите няколко съвета.

Мъжки, женски, унисекс

Ясно е, че мъжките и женските парфюми се произвеждат с различни съставки, което носи специфичните им отсенки. Но ако смятате, че този тип продукти няма да ви допаднат толкова или държите да разчупите тези граници, можете да изберете унисекс нишови парфюми и да подходите различно. Което може доста да се отплати, тъй като ще се насладите на аромат със съвсем нови съставки и технологии.

Лични предпочитания

Може да искате по-слаб аромат, който да не е натрапчив и интензивен. Или – силни нотки, които да остават часове в стаята след вас. Цитруси, сандалово дърво, мускус, тревисти нотки, морски аромати – и всякакви други. Едва ли всеки от тях ще ви допада. Тоест, замислете се… кой вид съставка ви носи най-голяма наслада. Ако е нужно, изпробвайте няколко тестера. Проверете дори онези парфюми, които не сте използвали и никога не сте смятали, че ще ви харесат. Просто усетете ароматите им. Може да се окаже, че сте открили следващата си любима нотка.

Сезон и време от денонощието

За летните сезони са подходящи леки и свежи нотки. Зимата, от своя страна, предразполага към по-тежки аромати.

Що се отнася до времето от денонощието – денят подтиква към леки аромати, докато вечерните събития са особено подходящи за по-тежки и нюансирани такива.

Повод и тоалет

Друг важен фактор. Парфюмът трябва да се подбира спрямо тоалета и повода, по който ще го носите. Едно е да сложите наливен парфюм с бизнес тоналност, съвсем друго – да отидете на работа с вечерен парфюм. Същото важи и при други ситуации. Валидно е и спрямо тоалета ви. На вечерната рокля много ще ѝ отиват тежките аромати. На ежедневните панталони и дънки подхождат по-нежни тонове.

При мъжете е валидно същото. На работното място, в делова среда, навън през деня, с ежедневни дрехи и т.н. – заложете на леките тонове. Те пак могат да са дълготрайни. Докато за по-специални поводи, вечерни събития, с по-елегантни костюми могат успешно да се използват и по-тежки и интензивни нюанси.

Виж още по темата