jardin-wedding-flowers

Как да изберем уникален булчински букет?

Сватбата е едно от най-значимите събития в живота, а месеци преди големия ден тече трескава подготовка. Много младоженци дори признават, че има повече тръпка в приготовленията, отколкото в самото сключване на брака и празненството след това. 

За да е всичко перфектно, трябва  да се обърне внимание на отделните детайли. Един такъв детайл е букетът на булката – освен на роклята, всички обръщат внимание и на него. Как обаче да изберем уникален булчински букет?

Ето няколко съвета:

Съобразете го с булчинската рокля

Роклята и букетът не бива да бъдат разглеждани като отделни елементи и всеки да бъде избиран отделно. Най-добре, след като вече имате роклята, да изберете букета спрямо нея, като се съобразите с цветовете, дизайна и цялостната визия. Например, ако в роклята има нишки в определен цвят, нека такива има и в букета. На пазара има голямо разнообразие от булчински букети, така че няма да ви бъде трудно да намерите това, от което имате нужда.

Големината на букета зависи от височината на булката

Знаете ли, че големината на букета зависи от роклята, но и от височината и фигурата на младоженката? Ако сте дребничка, няма да ви отива много голям и пищен сватбен букет. Ако пък сте по-висока, прекалено малък такъв не би бил удачен вариант, тъй като почти няма да се забелязва. Има универсален размер за сватбени букети, който е 23 сантиметра височина и 20 сантиметра диаметър. Дали ще изберете него, или малко по-малък, или голям, зависи от вас. Знайте само, че е много важно, докато го държите, да не закрива цялата ви талия.

Декорацията на сватбата

Букетът трябва да бъде съобразен не само с роклята и фигурата на булката, но и с декорацията на самата сватба. Ако има някакъв характерен елемент (цвят, мотив или нещо друго), би било хубаво той да присъства и в букета. Така ще се види, че е мислено и има свързаност между отделните детайли.

Кои цветя са подходящи?

От какви цветя да бъде букетът също е важно, защото всяко цвете носи определена символика. Затова може да се каже, че има цветя за сватба и цветя за други събития. Най-предпочитани за сватба са розите и орхидеите. Розите са символ на щастливата любов, а орхидеите – на здраво семейство и много деца.

Удобство

Освен красив и съобразен с роклята и обстановката, букетът трябва да бъде и удобен за носене, тъй като ще го държите в ръцете си през почти целия ден. Преди да се спрете на определен букет, го подръжте известно време, разходете се и вижте дали се чувствате достатъчно комфортно. Разбира се, добре ще е да не цапа и да не ви мокри…

Разумна цена

Всеки има различен бюджет, когато става дума за сватба, а ние ви съветваме всичко да бъде подбрано според възможностите ви. Има евтини булчински букети, които са достатъчно сполучливи и не е необходимо да давате излишни пари.

И не на последно място – нека букетът наистина да ви харесва! Това е вашият голям ден и всичко трябва да е съобразено с вкуса ви и вашето лично усещане за нещата. Слушайте себе си и всичко ще бъде перфектно.

Виж още по темата