почистване на лице

Почистване на лице – защо е важно да го правим

Кожата ни се нуждае от всекидневни грижи. Каквото и да искаме да сложим на лицето си, първо трябва да премахнем замърсяванията от него. Правилното почистване на лице помага да се отстрани горният рогов слой на епидермиса и освобождава кожата от мъртвите клетки. По този начин се подобрява нейната хидратация, цялостното ѝ здравословно състояние и външен вид.

Кои фактори са определящи за нуждата от почистване?

Нуждата от точно определени козметични грижи може да бъде породена от различни причини. Чистата и здрава кожа е от значение за всеки един от нас, а основните фактори, които ѝ влияят в най-голяма степен, са:

Вид на кожата

Различните типове кожа се нуждаят от почистване, съобразено с тяхната специфика. При мазна кожа трябва да бъде неутрализирано свръхпроизводството на себум, като за целта се прилагат леки продукти с овлажняваща формула.

Когато кожата е суха, в някои области на лицето тя се усеща като груба или леко опъната. Козметиката за почистването ѝ следва да съдържа хидратиращи съставки – обикновено глицерин, за да се укрепи способността на клетките да задържат вода.

Пол

Женската кожа е особено чувствителна по време на бременност или менопауза вследствие на настъпилия хормонален дисбаланс. Той влияе на нормалните нива отделян себум, поради което трябва да се избягват продукти, предизвикващи дехидратация. За премахването на токсините, отговорни за появата на запушвания или комедони, се препоръчва редовен пилинг.

За мъжката кожа е характерно свръхпроизводството на мастен себум, причина за което са по-високите нива на тестостерон. За да се предотврати появата на пъпки, кожата трябва да бъде старателно почиствана от всякакви замърсявания и натрупаните мъртвите клетки.

Измивните гелове, разработени специално за мъже, ще премахнат омазняването и лъщащия вид на лицето, за които допринасят и по-широките пори, и силното окосмяване в тази зона.

Възраст

Особено важна е грижата за кожата не само в зряла възраст, но и при тийнейджърите. В този период на развитие количеството мастен себум често се повишава от настъпващите хормонални промени, но и дори когато лицето се мие със студена или гореща вода. Неправилното третиране на проблема провокира още по-силно омазняване и поява на акне, затова текстурата на козметиката за деца и тийнейджъри трябва да е лека и задължително да съдържа антибактериални съставки.

На какво професионално почистване на лице може да разчитате?

Освен добре съобразените с типа кожа и възрастта средства за почистване, много е важен и начинът, по който се извършва самата процедура. За да сте сигурни, че грижите за кожата на лицето ще ви доведат до максимално добри и трайни резултати, заложете на професионално почистване на квалифициран козметик от клиниките на Derma-Act.

В нашите дерматологични клиники ще се възползвате от модерни методи с доказана ефективност, осъществявани посредством първокласни иновативни уреди. Сред процедурите с особено силно действие са:

Аква пилинг с ProFacial

Иновативната терапия с уреда ProFacial почиства и регенерира кожата на лицето с помощта на контролиран вакуум и специален серум.

Аква пилинг и ултразвуково почистване на лице

Процедурата включва и радиочестотен лифтинг, като осъществява дълбоко почистване и насърчава образуването на колаген.

Dermalinfusion

Този метод комбинира апаратно ексфолиране на кожата и дълбоко почистване, като си служи с вакуум и специален серум.

Процедура с апарата GENEO+

Обединява три терапии – за подобряване текстурата на кожата, радиочестотен лифтинг и ултразвук.

Грижата за лицето започва с неговото почистване, а когато то се извърши правилно и професионално, кожата ви ще бъде здрава и сияйна.

Виж още по темата