Съвети за красотата от Азия

Чиста, блестяща и без пори кожа – това е мечтата за много жени. Преди всичко дамите от азиатския регион са често със страхотен тен. Какви съвети бихме могли да вземем от Азия?

Една бръчица тук, една бръчица там: ежедневно се гледаме в огледалото и повечето от нас винаги намират едно мъничко местенце, което изглежда една идея по-остаряло от предния ден. Ако няма нови бръчки, които да вадят очите, тогава идва ред на порите, които през нощта сякаш са се утроили. Как да избегнете нежеланите появи на остаряване на кожата и какво можете да направите съвсем просто в ежедневието?

1. Предпазвайте лицето си от слънцето

По-голямата част от азиатските жени желаят да имат светъл, безупречен тен и често при слънце излизат на улицата с чадър и ръкавици.

2. През кои месеци можем да се откажем от слънцезащитния фактор?

За съжаление в различните региони по света има напълно различни условия на осветеност. Дори през декември в България може да има доста слънчеви дни. И ако към тях има и сняг, тогава слънцезащитният фактор трябва да е значително по-висок, от колкото през един априлски дъждовен ден. Употребата на слънцезащитен фактор като превантивна мярка срещу остаряване на кожата заради UV-лъчите е за препоръчване, особено когато се прекарва повече от 15 минути дневно на слънце дори и при облачно време.

3. Почистването е началото на всяка грижа

Почистването на лицето е с най-висок приоритет. То се прави в две стъпки: първо се отстраняват гримът и остатъците за препоръчване с продукти за почистване, съдържащи масла, а след това следва дълбокото почистване с гел за миене или пяна и пилинг.

4. Безупречно красивата кожа идва от вътре

Азиатската кухня е особено богата на пресни, здравословни храни като плодове, зеленчуци, соеви продукти и риба. Високото съдържание на жизненоважни вещества и антиоксиданти в тези хранителни продукти предпазва допълнително от ранно остаряване на кожата.

5. Чудното оръжие, наречено зелен чай

Със своите антиоксиданти като флавоноиди и полифеноли зеленият чай противодейства на процеса на остаряване на кожата. Освен това той съдържа много витамини и минерални вещества, които действат като вътрешен предпазен щит. Редовното пиене на зелен чай, спазването на балансирано хранене и осигуряването на достатъчно сън са предпоставка за добро състояние.

6. Ранна вечеря

Азиатците са много внимателни с това да не вечерят по-късно от 18 часа. Защото много хранителни продукти като суровите плодове и зеленчуци, приети в по-късен час не могат да се смелят и натоварват организма.

Всъщност това не зависи ли от индивидуалния час за лягане? Настройването на тялото за през нощта само от части зависи от индивидуалното време за лягане. Много телесни функции се настройват автоматично на нощен режим независимо от това дали сме си легнали в леглото или не. От 21 часа тялото започва да произвежда хормона мелатонин. Този хормон на съня задвижва различни телесни функции и има влияние върху храносмилането. Като цяло човек трябва да се придържа към правилото – 3 часа преди сън да не се яде твърде много или никаква мъчно смилаема храна.

7. Силата се крие в спокойствието

В Китай често гостите са посрещани с изречението: Почини си малко. Това отношение към живота се отразява добре не само на духа и тялото, но и на кожата. По-малко стрес означава по-гладка и свежа кожа.

8. В хармония със себе си и околния свят

Независимо дали човек ще пробва йога, тай-чи или масаж, в основата на азиатските техники за релаксация винаги е заложена хармонията на тялото и духа.

Виж още по темата