В търсене на перфектния аромат

Всички ние добре знаем колко важен е парфюмът и съответно аромата. Как обаче да открием перфектния за нас? Този, който ще пасне идеално на личността ни, ще ни кара да се усмихваме, като го подушим, ще ни пази в прегръдките си цял ден. Ние ви съветваме, когато тръгнете на лов за парфюми да отидете сама.

Парфюмът е нещо много лично, и ако приятелката ти не хареса този, който си си избрала, най-вероятно няма да го купиш. А все пак е важно да носиш това, което на теб ти допада, нали така? 😉

Друг важен момент е, когато отидеш да тестваш парфюми да си с чиста кожа – не се мажи с никакъв крем и не използвай друг парфюм, за да можеш да усетиш новите ухания без те да се смесват със старите. Друг съвет, който сп. Gizdava би ви дал е да съберете няколко аромата, които ви привличат. Напръскайте върху специалните лентички за целта и помолете продавачката да ви напише имената и номерата на парфюмите на гърба на картончетата. Внимавайте да не събирате повече от 4-5 пет листчета. Важно е обонянието ви да не се пренасища. От избраните отсейте два, които да тествате вече на кожата си. Нанесете на двете китки и излезте от магазина. Тъй като на всеки парфюм му е необходимо време да разгърне аромата си върху кожата ви, е добре да останете така целият следобед например, помирисвайки от време на време ту единия, ту другия. Дайте си ден време да решите кой желаете повече и след това се върнете в магазина, за да го купите.

За предпочитане е разнообразието от аромати, които да носите според настроението си и сезона. В повечето случаи един от всички взима превес и в даден момент ще се уловите, че използвате само него и бутилчицата е на половина празна.

Ако се чудите какви нотки пък привличат мъжете, ние бихме казали – традиционните все пак. По-малко сладникавите аромати са по-харесвани, тези, които са с дървесни нотки. Ванилията е абсолютния фаворит обаче. Тя излъчва мекота и топлина, а също и сексапил. Също е смятана за доста силен афродизиак. Тя възбужда много силно централната нервна система и като имаме предвид, че аромата е много силен, трябва да внимавате и да не прекалявате.

Друг важен проблем е правилното съхранение на любимия парфюм. Подбирайте внимателно мястото, където ще го оставите. От една страна винаги трябва да ви е под ръка, но от друга не бива да бъде и под пряка слънчева светлина. Обикновено живота на парфюма е между шест и осем месеца, като след този период просто трайността му намалява. Ако държите бутилчиците и в картонените им опаковки, това допълнително ще спомогне за запазването им.

Зоните за нанасяне, които са най-препоръчителни, това са ключиците. Нанасяйте малки количества и не прекалявайте, за да не става ароматът натрапчив. Можете да намажете кожата с лосион за тяло – по този начин ще запечатате уханието за повече време.

Виж още по темата