10 грешки при грима

В днешно време почти всяка дама прибягва към грима, за да подобри своя външен вид, да подчертае някои свои „качества” или да прикрие някои дефекти. В това няма нищо лошо, разбира се, особено ако сме станали в 6:30 сутринта и ни чака много напрегнат ден, пълен със срещи, на които трябва да имаме що-годе приличен вид. Но все по-често жените сякаш се самозабравят, когато стане въпрос за грим и прекрачват някои граници, които би трябвало да спазват. За да не бъдете част от тези дами, прочетете внимателно следващите редове и се замислете над тях.

Нека си представим следната ситуация:

Мими има среща с приятелки. Решава да се нагримира на бързо, понеже те естествено са й звъннали в последния момент, но пък не може да излезе без грим, защото шансът по пътя да срещне някой хубавец не бива да бъде пренебрегнат. Ето защо тя решава да не почисти лицето си преди нанасянето на грим, а да компенсира с повечко фон дьо тен, които да прикрие несъвършената й кожа.

Това е класически случай. Грешките тук са две – непочистено лице с твърде много фон дьо тен.

Непочистено лице – Сп. Гиздава нееднократно е давало редица съвети относно почистването на лицето. Знаем, че ще се повторим, но все пак –  помнете: лицето ви трябва да е като платното на художник – чисто, без нищо излишно. За тази цел то трябва да е добре почистено, хидратирано и поддържано. В противен случай и най-скъпият фон дьо тен на света няма да ви спаси.

 Твърде много фон дьо тен – Тук нека отбележим, че когато стане въпрос за нанасянето на фон дьо тен – малкото е повече. Идеята на тази „магическа” субстанция не е да стане ваш втори слой кожа, а да изравни тена ви и да покрие някои несъвършенства. Не прекалявайте с него, освен ако не отивате на карнавал.

Тъмен тен и червено червило – Това е много лоша комбинация. Е, може би е подходяща за Касандра, но за вас – едва ли. Ако имате тъмна кожа или сте успели да хванете малко тен на плажа, но все пак искате да си сложите огнено червено червило, по-добре се спрете на такова с коралов отенък или някое от кафявата гама.

Сини сенки и червено червило – Това е друг пример за неподходяща комбинация. Твърде театрална и отново леко карнавална. Подходяща е, ако отивате на някое много щуро хаос парти, но все пак има много по-подходящи луди комбинации, които не носят същата символика като тази.

Червило по зъбите – Сигурно се чудите защо въобще го споменаваме. Ще ви кажем защо – все повече жени явно доста бързат сутрин, понеже половината им червило не отива по предназначение. По-добре не си слагайте червило отколкото отново да изглеждате готови за някое цирково изпълнение.

Тъмни сенки рано сутрин – Колкото и красива да сте, колкото и да ви отива тъмен грим, няма как да изглеждате пленителна в 7 часа сутринта с два слоя спирала и черни сенки. По-скоро ще приличате на тинейджърка, която сега се връща от купон. Заложете на черния молив, но забравете тъмните сенки, не и преди обяд.

Неподходящ руж – Много е важно да подбирате внимателно тоновете на всяко козметично средство, което използвате, включително и на ружа. Повечето дами използват прасковен руж. По принцип това е добро решение, но понякога не съвсем. Важно е да пробвате различни неща, но у дома си, просто за да видите как ви стои. При ружът моментът наистина е много „тънък”.

Нарисувани вежди – Тук оставаме без думи.  Можем да кажем следното – дами, веждите са нещо прекрасно. Не се лишавайте от тях, за да може после сами да ги изрисувате. Просто отделете достатъчно време, за да ги оформите подходящо или отидете при специалист.

Блестяща спирала – Обикновено тези спирали не вършат никаква работа – не доставят нито обем, нито удължаване, нито обещания брокат. По-добре ходете без спирала, отколкото да си сложите нещо подобно.

Брокат през деня – Много свежо и подходящо за дискотеки е да си сложите брокат по скулите, на гърдите, по ръцете и въобще където ви хрумне. Но точно толкова неподходящо е да го сторите през деня, когато сте в офиса, на разходка или на среща. Оставете блясъка за среднощния живот и се концентрирайте върху семплото през деня.

Виж още по темата