Айде, кога ще се жениш

Често пъти си задаваме въпроса: Възможно ли е да съм сама и да съм щастлива? Отговорът, разбира се, никога не може да бъде еднозначен. Различените хора по различен начин преживяват самотата (в смисъл на това да имат постоянен партньор). Всъщност културата в нашето общество осъжда и не одобрява, когато една дама не е придружена от постоянен кавалер. Голяма част за това да се чувстваме интимно самотни оказва и най-близкото ни обкръжение: недалновидни приятели, които ти натрапват успешните си връзки или постоянно ти напомнят какво хубаво момиче си и как може да си сама вече цяла половин година; досадни роднини, които никога не се усещат и питат кога ще се жениш или как може такова хубаво момиче, никой да не го харесва?

Всъщност няма такова нещо – да ти се налага. организирай си края на седмицата още от самото и начало. Не е срамно да си в компанията на хора, които са по двойки, ако са ти приятели никога няма да те накарат да се чувстваш сама. Освен това на клуб или на заведение за хранене винаги можеш да се запознаеш с много хора. Помислете си, че отдавна не сте били толкова свободна да избирате и да бъдете избирана и се нагласете така, че да се чувствате красива, а вашата вътрешна убеденост ще привлече неминуемо обожатели.

Не забравяйте, че времето да си сам може да се използва да се запишете на чужд език, на танци, да имате повече време за себе си и със себе си – помислете си откога не сте се чували на вас точно какво ви се прави, а сте се съобразявали с чуждо мнение. Почетете книги – има токова неща на пазара, които само чакат да бъдат прочетени, запишете се на йога, внимавайте за работата си и се настройте кариеристки.

Разбира се, нищо не може да замести емоционалната празнина, но поне можете да използвате времето си лично за вас. И престанете да се вглеждате в мъжете, които ви заговарят, ако трябва да стане нещо, то ще стане и без вие да се напрягате или да го чакате упорито. Напрегнатото очакване да се случи нещо специално, само ще ви измори и невротизира – гледайте си живота и се забавлявайте, защото като се замислите остатъка от живота ви е пране, гладене, чистене и робота. Сега е момента да се забавлявате. Наслаждавайте се на моментите – естествено това звучи трудно, ако си отхвърлен и сам, но не е повод да се криеш вкъщи под завивки и да не си подаваш носа между хора.

Позволете на себе си, да се отпуснете и всичко в някакъв момент се нареди без даже да сте се старала чак толкова. Единственото което се иска от вас, докато сте сама е да се грижите с голяма любов за себе си.

Виж още по темата