Чат-манията

Добро утро, съкровище? Как си?

Липсваш ми…

И ти на мен ужасно много, нямах търпение да си включа компютъра, но сега трябва да заведа малката на детска градина.

Добре, аз съм тук и те чакам в кю-то.

BRB

Познато ли ви е?

Случвало ли ви се е от скука, любопитство или отчаяние да се закачите или както е модерно да се казва да се log-нете в чата, в началото само с идеята да пробвате… Е, какво пък, казвате си, Елена се ожени по айсикю, а пък Мариана си намери работа в Холандия. А пък и чат-авантюрите са най-безопасните и най-икономични от гледна точка на ресурси. Е, поне на пръв поглед така изглежда. След време обаче чат-манията, като всяка развиваща се зависимост, поглъща все повече от вашето време, измества другите ви занимания и интереси и неусетно часовете отлитат като минути, а понякога без да разберете посрещате изгрева, но пред компютъра.

Възможностите са безбройни, изборът е разпънат до границите на безкрайността. Можете да избирате събеседниците си по пол, възраст, държава, религия, интереси, или ако щете по зодия и по име. Опциите са толкова богати, че в един момент, може да повярвате, че вие реално програмирате желания партньор. За съжаление, обаче айсикю досието не винаги съвпада с реалността, но не това е най-голямото разочарование.

Развихрилите се фантазии, неизпълнените обещания, излъганите надежди, а понякога и разкрития за откровени лъжи и манипулации, всичко това подсолено от часовете и дните време, изгубено пред компютъра, тъмните сенки под очите, обездвижването и фрустрацията – това са “екстрите”, които трябва да имате предвид, ако сте решили да си търсите сериозна връзка или дори просто приятелство във виртуалното пространство.

Ако все пак смятате, че залогът си струва, и сте заели стартова позиция за гмуркане във виртуалния рай от запознанства, добре е да имате предвид, че в айсикю океана често можете да се натъкнете на няколко основни типа риби:

Плахия тип

В общия случай това е породата на неуверените мъже, за които айсикю е светът на “другия техен възможен живот”. Виртуалната реалност, е реалността, в която те актуализират другото си Аз. В света, в който думите са всемогъщи оръжия, тези иначе незабележими типажи експериментират с желаните, но неосъществими роли на Зоро, Дон Жуан или Индиана Джоунс. Няма да ги затрудни да ви впечатлят с подробно описание на романтична вечеря във древен замък или страстен секс във влака. Добрата страна е, че те “по подразбиране” имат богато въображение, естествено, развито в компенсация на липсата на активност. Проблемът за вас ще настъпи, ако стигнете предела на стъкления свят на фантазиите му и пожелаете да преживеете в реалния свят част от виртуалната емоция.

Мъжът емоционален паразит

Има и такива неприятно лепкави същества …Те използват айсикюто, за да изтезават бедната ви душа, пускайки в действие богат арсенал от непочтени оръжия. Ако не успеят да ви впечатлят с безкрайното си мрънкане и самоокайване, ще прибягнат към някоя преувеличена, изкривена и дори измислена историйка – напр. как са сварили жена си в изневяра с най-добрия им приятел, а защо не и с друга жена. В своята безочливост те няма да се поколебаят да използват и крайни средства като намеци за самоубийство и други ексцесии, но, внимание! В никакъв случай не загубвайте самообладание!

Виж още по темата