Цветовете според Фън Шуй

Жените са далеч по-сензитивни от мъжете. Те придават значение на всеки малък детайл. Това не е случайно. От древността още се знае, че жените разполагат с едно много могъщо предимство пред мъжете – интуицията

Всяка дама сутрин се облича според интуицията си, и естествено собственото си разбиране за мода. Случвало ли ви се е някоя сутрин просто да ви се иска да се облечете в зелено, или червено, или някой друг цвят… Това е нормално, понеже всеки цвят има свой собствен заряд, носи своя енергия. И ние, жените, бидейки същества с развита интуиция, усещаме това излъчване. 

Фън шуй е древно изкуство. С две думи неговата цел е да хармонизира човешкия живот. Затова има редица практики, благодарение на които да успеете да увеличите наличието на жизнената енергия ци, и да намалите ша. Една от тези практики е да умеете правилно да различите символиката на цветовете. Ето тук идва на помощ сп. Гиздава. Както вече видяхме цветовете са важни, дори когато става въпрос за плодове. А сега в тази статия ще представим кой цвят каква енергия носи, когато става въпрос за дрехи, така че да можете сутрин сами да разберете защо искате да облечете именно синята блуза… Освен това ще можете умишлено да се обличате в даден цвят и по този начин да разполагате с енергията, от която се нуждаете. 

  • Червено за увереност

Червеният цвят е земен цвят. Препоръчително е да носите нещо червено, когато ви очаква напрегнат ден. Червеният цвят има много голяма сила, той е много зареждащ. Според Фън Шуй червеният цвят е цветът на самоувереността, смелостта, дързостта. 

  • Жълто за оптимизъм

Жълтият цвят бива свързан според Фън Шуй с оптимизма, радостта, чувството за хумор, яснотата. Ако искате да бъдете мъдри в решенията си през деня, тогава облечете нещо жълто. 

  • Синьо за изобретателност

Ако се налага да бъдете креативни през деня, тогава се облечете в синьо. Синьото също така влия добре при хора, страдащи от безсъние. 

  • Оранжево за независимост

Според Фън Шуй оранжевите дрехи успяват да привлекат вниманието на околните и да демонстрират независимостта на особата, облечена в оранжево. Този цвят представлява лек за комплексите у човек. Той е смес от червено – увереност и жълто – оптимизъм.

  • Зелено за хармония

Зеленото е цвета на хармонията, обичта, разбирателството. Човек, който носи зелено ще обича, вместо да мрази. Това е цветът на възраждането. Ако сте преживели нещо тежко, то тогава зеленото е за вас. 

  • Лилаво за артистизъм

Лилавото е специален цвят, тъй като е смес от синьо – изобретателност и червено – увереност. В резултат на това, лилавото носи много силен заряд, от който трябва да се възползва всеки, имащ нужда от свежи идеи. 

Комбинациите от различните цветове би могло да ни помогне да хармонизираме нашата енергия и енергията около нас. Помнете, че най-важното е да се чувствате добре в собствената си кожа, респективно в собствените си дрехи, така че сутрин като усетите, че искате да облечете в жълто, тогава просто го направете. Не му мислете, все пак сте жена, имате интуиция!

Виж още по темата