сглобяеми къщи цени строителство

Едно алтернативно решение за строителство – модерните сглобяеми къщи

Да строиш къща, особено днес, излиза много по-скъпо, отколкото да живееш в апартамент. Решение за тези, на които им харесва животът в самостоятелна къща, са съвременните сглобяеми къщи.

В световен мащаб идеята за сглобяем дом има богати традиции и в съвремието, когато цените на имотите растат, алтернативата да притежаваш такъв на достъпни за сглобяеми къщи цени, е много привлекателна. Жилището от произведени извън обекта елементи е не само по-евтино, но и се строи по-бързо, и има още редица предимства, които го правят достойна алтернатива на консервативното строителство.

Какви са основните характеристики на сглобяемия тип къщи?

При традиционното строителство постройките се изграждат елемент по елемент на определеното място. По съвсем друг метод се извършва строителството на къщите от сглобяем тип. Елементите им се изработват при фабрични условия, доставят се до подготвената площадка и там става сглобяването на самата къща.

Получава се изключително здрава постройка, защото готовите модули са от метална галванизирана конструкция. Не по-малко здрави и стабилни са стените и таванът поради дебелия от 4 до 8 см сандвич панел, чиято изолация е от пяна или вата. Къщата се оформя, след като модулите се свързват по определени конфигурации.

Може да изискате от производителя да ви изработи къща и по ваш дизайн, а ако желаете екстри от типа на веранда, конвектор, климатик, щори и др., може да ги получите срещу допълнително заплащане.

Когато се монтира сглобяема къща, обичайна практика е да се прави преценка за топлоизолацията, като се оценяват климатичните особености на района. Може да се получи нискоенергийна къща, отговаряща на всички съвременни изисквания.

С кои предимства привличат съвременните сглобяеми къщи?

Популярността и повишеното търсене на евтини сглобяеми къщи се дължи на редица причини, сред които модерна визия, качество на материалите и изпълнението и др.

Други техни предимства са:

Бързина на строителство

Монтажът на сглобяем тип къща става за кратки срокове, за разлика от традиционното строителство. Само след 3-4 месеца може да заживеете в новото си жилище, докато строежът на монолитната къща може да бъде с продължителност година и повече.

Спестяване на средства

Цената на къщата от модули е много по-ниска от тази на монолитна. Не е обвързана с местоположение, не изисква разходи за проект, за работници и за материали. Ако направите ефективна топлоизолация, в бъдеще също ще имате по-ниски разходи.

Опазване на природата

Сглобяемият тип къщи се смятат за по-екологични от традиционно построените. Едната причина е, че докато тече сглобяването, се генерират много по-малко отпадъци. Другата е, че модулите им са произведени при строго спазени стандарти за екологичност. Много компании имат практика за повторно рециклиране на отпадъците.

Мобилност

Изградени от модули къщи могат не само лесно да се сглобят, но и да се разглобят и да бъдат монтирани другаде. Преместваемите къщи позволяват гъвкави решения по отношение на прибавяне или отнемане на модули, а също и разместване. Тази опция за персонализиране също е привлекателна.

Издръжливост

Преместваемите къщи са устойчиви на земетръси и други природни условия поради леките си и здрави конструкции. Облицовани са с огнеупорен и водоустойчив материал. В подобен дом може да живеете десетки години наред.

Комфортното обитаване на евтина сглобяема къща вече не е невъзможно, а лесно осъществимо и се утвърждава като тенденция.

Виж още по темата