Най-подходящите парфюми за студените месеци

Най-подходящите парфюми за студените месеци 

Имат ли значение сезоните, когато става въпрос за избор на любими аромати от наливни парфюми? Сезоните, освен отличителните си характеристики, имат и свой собствен аромат. И докато в летните дни сме “опиянени” от леките и флорални ухания, то през студените дни дъхът на мускус, дърво и ориенталски нотки вземат превес. 

В следващите редове ще фокусираме вниманието ви върху това кои зимни парфюми са подходящи именно за студените месеци и защо. 

Силните аромати са “запазена марка” на зимата – ето защо да им се доверите

Наливните парфюми се утвърдиха като особено популярна алтернатива при избора на парфюмерийна козметика, както от дамите, така и от господата. Категорично си струва да се доверите на разнообразието от дълготрайни наливни парфюми, когато искате да се насладите на любимите си аромати на достъпни цени. 

През студените месеци (есента и зимата) парфюмните води с по-силен аромат са далеч по-добрия избор от леките аромати. Причината е, че нежните нотки трудно оставят следа и са трудно отличими в този сезон.

Ако можем да категоризираме ясно кои аромати попадат в категорията зимни парфюми, то еднозначно можем да отговорим, че превес вземат тези с по-тежки нотки. Тук бихме могли да включим мускус, ванилия, канела и т.н. Добър избор са т.нар. ориенталски парфюми и тези с по-пикантни аромати. 

Ориенталски парфюми – какво ги отличава и кога да ги носите? 

Ориенталските парфюми са определяни като едни от най-силните. Отличават се с чувствени нотки много богати оттенъци. Макар и доста тежки, допълнени с аромати като ванилия, мускус, флорални нотки и/или ориенталски смоли, те бързо се превръщат във фаворити. 

Много ориенталски парфюми се съчетават с пикантни плодове, които придават нежна мекота на дървесните аромати. Чудесно пасват на хора от корпоративна среда, при вечерни събития и/или други по-специални поводи.

Парфюмни композиции с впечатляващ състав, за да бъдете забележими

За да бъде зимният ви аромат наистина въздействащ, е важно да заложите на парфюмерийна козметика с впечатляващ състав. Тук визираме аромати с дървесна основа, пачули и други подобни, по-силни ароматични съставки. 

Ароматът на джинджифил, смърч и други дървесни мотиви биха активирали и “стоплили” сетивата ви в студените дни. Имайте предвид, че споменатите съставки служат като основа, която се комбинира с различни други.

Те имат за цел да омекотят (но не драстично) наситеността им и така ги превръщат в идеалния парфюм според вкуса ви. Тези аромати неминуемо ще повлияят върху нагласите и настроението ви и ще ви направят забележими. 

Дълбоки ароматни нотки, подчертаващи вашата индивидуалност 

Тенденциите в парфюмерийната козметика са ключов ориентир при подбор на правилния продукт, но не по-малко важен фактор при избора им е и индивидуалният ви вкус. За да се чувствате комфортно с него и да затвърдите индивидуалността си, ароматът следва да “буди” у вас положителни емоции. 

Носенето на определена марка или аромат парфюм е преди всичко начин на изразяване. Той е ваша “запазена марка”. Добре подбраният парфюм е отличното решение, когато е съобразен с вашето настроение и характерни личностни черти, за да отрази в най-пълна степен индивидуалността ви. 

Доверявайки се на качествен наливен парфюм, ще се наслаждавате дълготрайно на любимия си аромат. 

Виж още по темата