Етикет и привличане

Случвало ли ви се е да ви подразни нещо дотолкова в потенциалния сексуален партньор, че да се откажете да пробвате? Или пък вече да се в леглото и да ви се прииска без обяснения да станете и да си излезете? Това разбира се е възможно по много причини, но съществуват два основни начина да откажем партньора до себе си да споделя леглото ни: като не поддържаме хигиенни навици или пък като казваме неподходящите неща в неподходящото време.

Тук ще стане въпрос именно за отношението ни към собственото тяло За да не попадате в гореизброените ситуации е най- добре вие самите да поддържате добро ниво на телесна поддръжка и да внимавате какво говорите. За такива ситуации има абсолютно равенство на половете и няма никакво значение дали сте мъж или жена. Ето някои от най-често отблъскващите свързани с физиката неща, които вредят в интимните отношения, но зависят изцяло от вашата намеса.:

Миризливи крачета

Помислете си вие сте перфектна отгоре до долу- изкушаващ грим, неустоим поглед, кадифена кожа(тъкмо третирана с най-страхотния дъхав лосион за тяло), ухание на парфюм и чувствени устни и той/ тя се приближава до вас на интимно близко разстояние и в този момент го лъхва недотам изисканата миризма на спарени крачета. Това обонятелно усещане няма начин да не създаде дискомфорт у партньора, а ако той/ тя е и по-недискретен ще ви накара да се засрамите.

Миризливите крака са еднакво отблъскващи и у жените и у мъжете. Причините за тях могат да бъдат много: нередовна хигиена, изкуствени обувки (по- добре е веднага да се отървете от тях няма начин постоянно да не ви създават чувство за срам и неудобство), гъбички (които не е задължително да се виждат, за да създават неприятната миризма). Ако имате проблеми с обувките ги изхвърлете, ако не се къпете достатъчно го направете, а ако имате гъбички посетете лекар. В случай,че не вашите крака създават дискомфорт в леглото е добре да намекнете на партньора, че има този проблем и, ако му го кажете по подходящ, щадящ и видимо загрижен начин без да го обидите той най –вероятно ще ви бъде благодарен за съвета, а и вие ще се отървете от неудобството, което сте премълчавали от възпитание.

Окосмяването

В момента световните тенденции рекламират връщане към естествеността и невинността. В този облик влиза не просто не гримирането и дрехите ала 60-те, но и пренебрегването на окосмената покривка във всяко отношение. Тенденцията е да ходите с рунтави крака, буренясали подмишници и стабилен мъх над горната устна, а за триъгълник изобщо и дума не може да става. В действителност такава непорочност може да извади извън контрол партньора ви. На всички е известно, че в летните горещи дни потта се стича по косъмчетата на тялото и потните пори се намират в близост до луковицата на косъмчетата. Затова се потим най- често там където сме богато окосмени. В последните години и мъжете започнаха да поддържат разредена космена покривка не само поради по-добрият естетичен изглед, но и защото е по-удобно за тях самите. Естественият вид на космите по тялото създава усещането за липса на каквато и да било поддръжка, да не говорим за тактилния елемент.

Съгласете се, че каквито и да са световните тенденции е много неприятно да вас в тролея някой да вдигне потна , окосмена мишница и вие да получите ароматен шок, а какво остава за любимият или любимата, с които делите по – близка дистанция Или си представете една прекрасна вечерна рокля със зашеметяващо деколте и линия малко под коленете, от която стърчат косми по краката. Тук не става въпрос за анти-феминизъм – не забравяйте, че и към мъжете в последно време изискването е подобно. Защото тук става въпроса, за естетичност миризма и стил. Имате ли желание да притежавате отблъскващите характеристики на изроеното по – горе? Не е нужно да се докарвате до състояние ала “голи охлюви” що се отнася до космите оставете си –вежди, коса, мигли, а и не прекалявайте с триъгълника- гинеколозите съветват да се оформя бикини линия или тясна линия, която все пак да закрива гениталните органи, защото там космената покривка има и защитна функция.

Лошият дъх

Това може да провали повече от една срещи, а какво остава за леглови подвизи. Лошият дъх- това се случва на всички ни – при болест, когато не сме закусвали, рано сутрин преди да посетим тоалетната, цял ден не сме слагали нещо в уста За това има доста обяснения, някои от които са свързани с определени заболявания, а други просто с бактериите, които се намират по принцип в устната ни кухина. Това, което всички можем да правим преди среща е да измиваме зъбите, като после натъркаме с четката за зъби небцето и езика- според специалисти това е начина да имаме по- дълго време със свеж дъх. Не е приятно вафла отпреди три дена да стърчи от между зъбното ви пространство докато вие се надявате да сте магнит за целувки.

Пушачите трябва да са наясно, че изказването да ги целуваш както казват е като “да облизваш пепелник” наистина е вярно. Сега тенденциите са за отказ от тютюнопушенето особено що се отнася до вредата която причинява тази краста на джоба. Новите цени плашат и най- заклетите пушачи. Това е момента да се наблегне на всякакви освежители за уста, дъвки, мини спрейчета, които можете деликатно да носите в чантичката си. Ако нямате наблизо нищо подходящо дори дъвка, а имате съмнения, че дъхът ви е като на лъва в зоопарка, то хапнете набързо някаква дреболия (без чесън и лук). Ако вече сте хапнали обилно чесънче или лук ще трябва да направите нещо преди среща. Като начало не си позволявайте да ядете такива зеленчуци преди среща или пък преди леглото, особено ако партньора ви се е въздържал от пикантните подправки. Специалистите твърдят,че чесънът е афродизиак с неподозирани свойства. Това наистина е така, но все пак подсигурете се,че и от другата страна ще го използват като вас. Ако все пак сте сгафили и преди среща сте похапнали чесън или лук можете да неутрализирате миризмата с кафенце с прясно мляко или още по-сигурно със сок от лимон и в краен случай с оцет. Прибавете дъвка, но избягвайте на такава среща сладките неща, защото захарта ще обнови неприятната миризма.

Къпете се

Няма толкова отблъскващо нещо като лошата хигиена. Това прави впечатление не просто на партньора ви, но и на хората около вас. Възможно е да не се “вмирисвате “ лесно, нито пък да се потите, но все пак имайте предвид, че вашето поведение има последствия и за други хора. Нечистоплътието особено в интимния живот застрашава здравето на партньора. Ако на вас “нищо ви няма” не означава,че е така с всеки. Да не говорим за секретите, които се отделят от тялото докато ходим до тоалетна или пък бързаме за рейса и като прибавим към тях естествените овлажнители на интимността и изчакаме 2-3 дена да се втвърдят върху кожата. Много по-приятно е да се докосвате до кожа минала току-що през душ и намазана с дъхав лосион на ванилия, плодове или парфюм. След баня кожата е мека, като коприна и сензитивна към допира на друго чисто и благоуханно тяло. Не по – малко неприятно е да видите, че любимият /та ви има мазна коса немита поне от няколко дни. Ако имате такъв проблем ползвайте съветите на дерматолози и взимайте препарати за коса, които съответстват на вашата. Една мазна коса отблъсква повече, отколкото склонната към измазняване, но чиста. Не забравяйте да почистите калта от ушите и гурелите от очите.

Ръцете

Лицето и ръцете са първото нещо, което забелязват хората при контакта с вас. След като внимавате какво точно обличате, как се държите и как изглеждате е много важно да обърнете специално внимание на ръцете. Лошо поддържаният маникюр у една жена прави много неприятно впечатление. По- добре не оставяйте един нокът дълъг, а друг къс и изрежете всички, а тези от вас, които не предпочитат маникюрите могат просто да оформят ноктите си само с нокторезачка или ножичка. Това, което никога не трябва д позволявате е да имате чернилка под ноктите, ноктите ви да имат очебийно различни дължини, а лакът от миналия вторник още да е на петна по маникюра ви. Ако сметнете ,че не можете да поддържате редовно лакът си, употребявайте светли почти телесни нюанси, които не създават неприятно впечатление при лющене. И не забравяйте, че едва ли ще ви позволят да се приближите интимно близо, ако създавате впечатлени на човек, който не си мие ръцете.

Ако съблюдавате гореизброените съвети, които важат с пълна сила, както за жените, така и за мъжете, то ще бъдете приятна компания за приятели и интимни партньор. Оттук нататък трябва да внимавате само как се държите и какво говорите.

Виж още по темата