Големият партньорски тест

Съвсем дребното, ежедневно раздразнение може да разруши голямата любов. С течение на времето навикът и безразличието стават истинските убийци на една връзка. Щастлива ли е Вашата връзка или вече са налице първите предупредителни сигнали? Дали любовта ви ще издържи на ежедневието, това ще откриете чрез този тест.

            Интересувате ли се от хобитата му?

     а) Не, той ме пренебрегва с тези дреболии

     б) Да, защото той разговаря затова с мен с удоволствие

     в) Не за всички – той има твърде много

            Той е имал отвратителен ден в офиса си и иска да разговаря с Вас за това:

      а) Изслушвам го внимателно

     б) Това само ще ме разстрои, аз самата си имам достатъчно проблеми

     в) Насилвам се да го изслушам, но ми се отдава трудно

            Седите с него в ресторант. Имали ли сте спонтанното желание да правите секс с него в такава ситуация?

      а) Не. Така изведнъж не може да ме обземе такова желание

     б) Би могло да се случи

     в) Да

            Той е на път по служба. Един познат Ви кани на вечеря. Вашата реакция?

      а) „С удоволствие, какво ще правим след това?”

     б) Приемам поканата и ще видя какво ще се случи

     в) „Съжалявам, но не излизам с чужди”

            Колко често му казвате „Днес ми липсваше”?

      а) Никога – не обичам сантименталности

     б) Рядко – само, когато наистина се чувствам самотна

     в) Често, защото съм зависима от него

            Имате ли тайни от партньора си?

      а) Не, никакви

б) Да. За много неща не мога да разговарям с него

в) Малко. За някои неща предпочитам да разговарям с приятелката си

            Представяте ли си понякога как ще бъде с него през старостта?

      а) Да, представям си го често

     б) Не вярвам, че тогава ще сме още заедно

     в) Не ме интересува какво ще се случи утре

            В събота той иска да ходите на купон, а Вие да гледате телевизия. Как взимате еднакво решение?

      а) Аз ще гледам филм, все едно какво ще стане

     б) Търся компромис – първо телевизия, после купон

     в) Предпочитам да отида с него

            Има ли моменти, в които мечтаете за друг мъж?

      а) Все още не

     б) Случвало се е

     в) Да, но после се срамувам от себе си

            Партньорът Ви се връща в лошо настроение от работа. Как го посрещате?

      а) С разбиране: „Какво не е наред?”

     б) Утешаващо: прегръщам го и го притискам силно към себе си

     в) Раздразнено – „Всъщност се надявах на една приятна вечер”

Въпрос            Отговори Точки 

А       Б В   

1          0          5          3

2          5          0          3

3          1          3          5

4          0          3          5

5          0          3          5

6          5          1          3

7          5          0          3

8          0          3          5

9          5          0          2

10        3          5          0

Изчисление

Недоволни, раздразнителни, отблъскващи

До 12 точки

Чувствата Ви са охладени – трезви, отблъскващи и едва ли е останала нежност. При вас конфликтите често завършват с голям скандал, защото Вие не искате да отстъпите от желанията си. Липсват страст и отдаденост. Вътрешно Вие сте се разделили с партньора си и в мислите си сте в прегръдките на друг. Няма добри изгледи за дълготрайно любовно щастие! Любовта ви е в голяма опасност! Ако не искате да рискувате окончателен крах, трябва бързо да поработите върху връзката си. Ако съвместно не намирате решения, обърнете се към психолог или брачен съветник.

Психо-съвети

Не го разочаровайте с дребни лъжи. Той би понесъл по-добре горчивата истина от лъжите. Формулирайте директно желанията си („Сега бих искала…”). Така ще избегнете недоразуменията. Запитайте се защо отблъсквате партньора си. Твърде „залепнал” ли е за Вас? Не Ви ли вълнува вече? Или сте се влюбили в друг? Намерете яснота за себе си. И тогава му кажете за какво става дума. Във всеки случай той заслужава шанс! Избягвайте подмятания за по-ранни скандали. И му предложете компромиси, които той може да приеме. Слушайте внимателно, когато той говори за желанията си и ги повторете: „Ти би искал с удоволствие…?”. Така ще се почувства разбран. Обсъждайте общите занимания: спорт, танцуване, сауна, карти с приятели. Кажете му откровено какво желаете в леглото.

Понякога вълнуващо, понякога скучно

13 до 34 точки

Ежедневието със своите грижи, проблеми и ядове не е преминало през любовта Ви без да остави следи – по-малко въодушевление и романтика, повече навик и монотонност. Поради това приемате често малките любовни доказателства на партньора Ви като нещо разбиращо се от само себе си, безразлични сте и не се замисляте. Последиците: той също не полага толкова усилия за Вас. Имате една и съща дължина на вълната, но сякаш не сте винаги съгласни един с друг. И въпреки това любовта ви все още не е угаснала. Връзката ви притежава достатъчно субстанция и стабилност, за да издържи на ежедневните дразнения и кризи. Все още сте му подвластна и жадувате за обич. Усещате го предимно, когато се гушкате и галите, защото в прегръдките му любовта ви отново се разпалва. Дори да не се носите на „седмото небе”, връзката Ви може да издържи с години!

Психо-съвети

Поемете инициативата. Опитайте се да проектирате ежедневието си по-разнообразно – ресторант, кино, спорт, малко пътуване през почивните дни. Наблюдавайте го внимателно – отбелязвайте и незначителните сигнали на привързаност (например помощ в домакинството). Кажете му, че това Ви радва. Говорете по-често за чувствата си. Питайте го за неговите. Така ще поощрите собственото си разбиране. Избягвайте рутината и ежедневието дори и в дребните неща. Една разходка или разглеждане на магазините е по-вълнуващо от гледане на телевизия. Изненадвайте го с малки любовни доказателства (малки подаръчета, вечеря на свещи, покана за кино). Записвайте по отделно всички дейности, които биха Ви доставили удоволствие. Сравнявайте списъците и търсете съвпадения.

Нежно, сърдечно, страстно

Над 35 точки

Подхождате много нежно и любвеобилно към партньора си. При Вас небето е изпълнено с музика. Дълбока любов, чудесен секс, взаимно доверие, съвпадащи интереси и еднакви представи за живота и бъдещите перспективи. Общата вълна прави връзката Ви хармонична и щастлива. Приемате внимателно и с чувство желанията и потребностите му. С любовни думи, „бележчици” на огледалото в банята или малки покупки от пазаруването потвърждавате любовта си всеки ден отново и отново. Поради това сигурността, прямотата и готовността да помагате за Вас са по подразбиране. И понеже сте му вярна – той може да разчита на Вас. С това изпълнявате най-важните предпоставки за една задоволителна, щастлива връзка. Не е чудно, че при Вас също така  пращи и искри, както в началото на връзката ви. Любовта ви е дълбока, сърдечна и страстна. Оптимални предпоставки за дълго любовно щастие и трайна връзка. Тя ще издържи вечно!

Психо-съвети

Осъзнавайте щастието си всеки ден! Така връзката Ви ще запази тръпката от особеното. Казвайте на партньора си по-често колко много цените неговите надеждност, любвеобилност и искреност. Щастието и задоволството често будят завист. Обсъждайте с партньора си всеки слух, свързан с връзката Ви. Не приемайте нейното любовно щастие като нещо подразбиращо се. Наслаждавайте й се всеки ден напълно съзнателно. Дори в една хармонична връзка съществуват различия в мненията. Това е нормално. Приемайте ежедневните конфликти с чувство за хумор. Също и когато се разбирате безмълвно, говорете за чувствата си, за това какво мислите, за това, което смятате за добро или лошо. Така ще поддържате любовта си жива.

Виж още по темата