инхалатор зано

Инхалатор Зано – помощник в борбата с респираторните заболявания

Редица наблюдения и статистики в световен мащаб показват тревожна тенденция в увеличаване на броя заболявания на дихателната система. Все по-често се поставят диагнози от рода на астма или сенна хрема, на пневмония, бронхит и други. Като основна причина се изтъква силно замърсеният въздух, но съществена роля играят и алергиите, и генетичните фактори.

Доказан метод за лечение на тези проблеми е инхалацията, която представлява директно вдишване от пациента на па́ри и медикаменти под формата на аерозол. Съвременните процедури се извършват с инхалатор – уред, с възможност за използване в болнични условия или у дома.

Какво представлява този вид медицинска техника?

Инхалаторите са машини, с чиято помощ се извършва трансформиране на течните лекарства във газообразна суспензия от микроскопични частици. Получената па́ра лесно се усвоява от белите дробове. Вдишването на преобразуваните частици се извършва посредством тръба, прикрепена към мундщук или лицева маска.

Има преносими модели, захранвани с батерии, както и настолни варианти, черпещи енергия директно от електрическата мрежа.

Уредите за инхалация са удобни и единственото, което трябва да се направи, е да се постави маската и да се вдиша лекарството. Частиците на препарата попадат в белите дробове за време от 5-10 мин.

Съществуват няколко вида апарати:

  • компресорни (небулайзери), при които лекарственият разтвор се разпрашава с компресор;
  • меш – работи на основата на мембрана с миниатюрни отвори и вибрации, преобразуващи разтвора в аерозол;
  • ултразвукови – те използват ултразвукови вълни за разбиване на лекарството в „мъгла“.

Бебетата и малките деца са силно податливи на респираторни заболявания, но за щастие, терапията с инхалатори при тях е много подходяща и те се повлияват изключително добре от нея.

Един от водещите апарати в този сектор на медицината е инхалатор Зано. Той осигурява резултатно лечение и подпомага справянето с различни заболявания на дихателните пътища.

Какви са предимствата му?

Уредът Зано е от компресорен тип, разработен е съобразно най-новите технологии в областта и може да бъде открит във всяка добра онлайн аптека. Той гарантира висококачествени аерозолни процедури, повлияващи алергии, астма и други респираторни проблеми. Подходящ е за употреба от цялото семейство, включително и от деца, което го прави изключително практичен.

Подобно на останалите уреди от този тип, Зано компресира въздуха към камерата и щом той навлезе в нея, предписаното лекарство се преобразува в газообразна суспензия с оптимален размер на частиците, което е от ключово значение при лечението. Те се транспортират до белите дробове през трахеята, където аерозолните частици биват ефективно усвоявани. Друго негово предимство е малкото количество остатъчна течност – под 0,8 мл.

Уредът е изключително компактен – малките му размери и впечатляващо тегло от едва 200 г го правят удобен за транспортиране и съхранение.

Благодарение на ниските си нива на шум при работа – 55 dB, процедурите с него не предизвикват дискомфорт и страх у малките деца. Важен плюс в тази насока е подаръкът от 16 забавни стикера. С тях ще декорирате вашият Zano според настроението и предпочитанията си.

Апаратът се почиства и поддържа лесно и бързо, като след употреба чашката за разтвора и маската/мундщукът трябва да се измият под течаща вода.

Сред неговите предимства трябва да се изтъкне и дългият гаранционен срок от 3 г.

Ако се нуждаете от качествен, функционален и лесно преносим модел за лечение и профилактика по всяко време на деня, уредът за инхалации Зано ще бъде вашият доверен помощник по пътя към възстановяване и поддържане на крепко здраве на дихателната система.

Виж още по темата