Какви са стъпките, които корейските жени следват в грижата за кожата на лицето си

Корейската козметика набира все по-голяма популярност и много жени започват да я включват в рутината си. Всяка дама иска да има гладко и съвършено лице като корейските топ инфлуенсъри и може да го постигне само ако стриктно следва последователността и продуктите в грижата за кожата на лицето на една корейка.

Какви са стъпките в правилната корейската грижа за кожата?

Премахване на грима и почистване на лицето

Първата и най-важна стъпка в рутината е почистването на лицето. Няма значение дали ще го направите с мицеларна вода, почистваща пяна или гел, важното е лицето да бъде напълно чисто и без никакви следи от грим или излишен себум. Най-добре е да приложите принципа на двойното почистване. Първата стъпка може да се направи с почистващ балсам, хидрофилно масло или малко на маслена основа. Втората стъпка може да се извърши с почистваща пяна или гел.

Пилинг на лицето

Ексфолирането на лицето помага за премахването на мъртвите кожни клетки, почиства порите и спомага за кръвообращението.

Поставяне на тоник

Тази стъпка помага на кожата да възвърне хидратацията си и може да се направи с тоник или флорална вода.

Поставяне на маска за лице 

Помагат на кожата да си набави необходимите съставки. В кореската рутина не се прилагат глинени маски и се препоръчват само платнени или алгинатни.

Поставяне на есенция

Допринасят за допълнителната хидратация и подобряват цялостното състояние на кожата.

Поставяне на серум

Серумите съдържат активни съставки и се борят с различни проблеми на кожата (акне, розацея и т.н.) и поради тази причина е необходимо да изберете подходящия за вашите нужди.

Поставяне на околоочен крем

Към кожата на очите трябва да се отнасяте много грижовно. И тук като при серумите е необходимо да изберете крема, който да се бори с проблемите в тази зона – тъмни кръгове, торбички под очите, подпухналост или мимически бръчки.

Поставяне на емулсия

Лосионът или емулсията ще допринесе за по-доброто запечатване и засилване на ефекта от предишните продукти.

Поставяне на крем за лице

Той също трябва да се изберете според типа на кожата ви и да бъде насочен към проблема, които желаете да бъде разрешен. Може да бъде овлажняващ или хидратиращ, като неговата най-важна роля е да защитава кожата от замърсяванията и влиянието на околната среда.

Виж още по темата