Коледен музикален микс

Остават още две седмици до Бъдни вечер и Коледа. От сега се запасете с хубави емоции и приятно настроение, защото следва да ви залее вълна от коледни филми, песни, подаръци, всички се надяваме на лавина от сняг. Чувството когато станеш сутрин и видиш затрупаната от сняг улица и си кажеш на ум „Ух, че студено изглежда. Я да се върна обратно в леглото, днес няма да ходя на работа!” е незаменимо. Най-хубаво е когато глезим душата си. А редно е това да се случва по-често. Не забравяйте да правите нещата, които са ви любими. Отделете последният уикенд преди празниците, за да си останете вкъщи, свити в топлото легло, гледайки коледни филми, анимации, всичко онова, което би събудило чувствителността ви. Защото, за да прекарате хубаво празника, трябва да го усетите. Размразете, отдавна замразените чувства. Чувства, които са били подтискани от суровия живот. Коледа е времето когато може да се освободите от всички предразсъдъци, от чувството, че хората очакват нещо от вас, от товара. Бъдете себе си, смейте си и споделете празника. След това може да излезете да покарате кънки с компанията. Забавлявайте се!

А какво би спомогнало най-добре за коледното чувство? Музиката, разбира се! Тя е онова най-върховно изкуство, което без да пита докосва душата и остава завинаги там. Независимо от музикалните ни предпочитания, ние от сп. Gizdava сме сигурни, че всички от вас обичат коледни песни. Защо не си направите една компилация от любими, позитивни песни и не ги запишете? Когато се чувствате подтиснати просто ги пуснете, отпуснете се… и танцувайте. На всичкото отогре така ще се освободите от напрежението.

А ето и нашите предложения: 

„Let it snow” – песента е написана и композирана в далечната 1945г. Факт е обаче, че носи изцяло Коледната топлина и настроение, събирайки духът на Коледа толкова дълго време. Интересен факт е, че е написана в Холивуд, Калифорния през лятото, в един от най-горещите дни. Песента е в различни изпълнения през годините. Ние обаче горещо и много Коледно, препоръчваме това на Дийн Мартин от 1966г. Топлият глас и уникално лека мелодия ще ви пренесат в един страхотен свят. 

„All I want for Christmas” – Песента в изпълнение на Марая Кери се превръща в химна на Коледа. Песента е създадена през 1994г. и с изключително приповдигнато настроение. Ако сте сами вкъщи просто си я пуснете на макс и се насладете. Пеенето, танцуването и подскачането са препоръчителни, тъй като така определено ще се вживеете в песента. Пуснете я на гаджето си и му кажете колко много го обичате и как той/тя е единственото нещо, което желаете за Коледа. 

„Last Christmas” – Създадена от Wham в далечната 1984г., написана от Джордж Майкъл. Въпреки по-специфичния си текст и настроение песента оглавява класациите много дълго, а днес тя е просто задължителна. Същото се отнася и за „Jingle bells”.

До сега изброените песни са абсолютните коледни хитове. Дори след толкова много време те са оцелели и се предават напред в поколенията, което говори, че просто са компресирали в няколко минути магията на празника. А сега до погледнем какво имаме на родна земя.

„Тиха нощ, свята нощ” – оригинала на песента е на немски. Автор на текста е австрийски свещеник, а за първи път е изпълнена в нощта на 24 срещу 25 декември 1818г. край Залцбург, Австрия. Песента става изключително популярна и днес е преведена на над 300 езика, включително и български. Много спокойна, много нежна, мелодията ще ви накара да успокоите мислите си и да се насладите на моментите със семейството. Една от емблематичните детски песнички, която всички ние помним много добре и сме пели е „Шаро и първият сняг”.

Ако пък си падате по съвременната поп музика, ще ви предложим „I’m dreaming of a white christmas” в изпълнение на Лейди ГаГа. Тя допълва краткия текст с няколко свои изречения и още няколко песни. Изпълнява песента преди няколко месеца на наградите Грамми. Също така, ако сте фенове на Джъстин Бийбър, можете да се насочите към „Mistletoe”.

Репертоара за Коледа както виждате е доста разнообразен. Забавлявайте се! 

Весели празници!

Виж още по темата