Клюкари, говорете на ръката ми

Ако клюките зад гърба ви нямат край и всеки път като погледнете през рамото си, виждате тълпа от злословещи по ваш адрес хора, тогава значи разбирате за какво говоря.

Клюките са нещо обичайно. Хората често обичат да коментират други хора, но понякога някои граници биват минати. Това да чувате името си постоянно зад гърба си може да ви коства много нерви и енергия. А не бива. Колкото и да се дразните, трябва да си припомните че вие имате личен живот, а те очевидно не. Хората стават толкова крайни в коменитрането на други хора просто защото няма какво да споделят те самите относно техния си живот. В този случай едиственото, което трябва да изпитвате към тях е съжаление. Ето и няколко съвета как да запазите вътрешното си равновесие и баланс въпреки ужасните напасти: 

  • Помнете, че те просто нямат личен живот.
  • Игнорирайте ги. Това определено ще ги разстрои.
  • Не подклаждайте огъня. Често ще се случи, така че някой дочул клюките „тактично” ще го спомене пред вас и ще чака да види реакцията ви. Проявете мъдрост и кажете, че слуховете са си слухове и вие нямате време за тях. Не започвайте вие самите да клюкарствате.
  • Отдайте се на по-висши неща – например да почистите обувките си, не се поддавайте на слуховете.

 Запомнете, че хората са такива, каквито са. Единственото човешко същество, у което можете да нанесете въобще някаква умишлена промяна на характера, сте самите вие. Удобно, нали? И продължавайте да се усмихвате. Така само ще подразните клюкарите извънредно.

Виж още по темата