Коледна украса: домашно изработена декорация

Месецът на чудесата започва. Най-магичният, студен, приказен месец от годината. Насладете му се и изживейте празника както подобава. Коледа наближава с бясна скорост. Пригответе се с украсата от сега. Нуждаете се от коледни елхи, снежни човеци, курабийки, снежинки, сняг, звезди, гирлянди, всичко, което е необходимо за внасяне на коледния дух във вашият дом. Направете празника обвит в мистерия за вашите деца. Накарайте ги да почувстват онази дълбоко скрита тръпка от мисълта, че всичко, което си пожелаят ще се сбъдне, защото на Коледа стават чудеса. Съберете се със семейството си и си подарете една незабравима ваканция… на острова на сбъднатите мечти.

Както е добре известно живеем в 21 век където на мода са скъпо струващите лъскави вещи, изкуствените елхи и множеството светлини. Ако обаче вие наистина желаете да внесете една топлина и уют, а не студени, празни от смисъл и съдържание елементи във вашата къща, то сп. Gizdava крие за вас една коледна тайна. Магията на празника се крие в любовта, вярата, разбирателството и споделените моменти, скромността и малките, дребни неща. Ние ще ви дадем предложения за това как можете да изработите с двете си ръце цялата или поне една част от коледната украса. В декорацията, която ще ви помогнем да направите, ще останат следите на вашите чувства и мисли докато сте я приготвяли, ще остане идеята за топлината и вашето лично отношение към празника. 

Да се залавяме за работа. Ако искате тази година дядо Коледа да ви донесе подаръци, бъдете послушни и следвайте стриктно следващите стъпки.

Звезди от хартия

Необходими материали: 3 листа цветна хартrя, блендер, много гореща вода, сгънати обикновени кърпи, формичка за курабийки във формата на звезда, сито, брокат, парцал, листове за печене, лента за панделки.

Инструкции: Накъсайте на много ситно трите парчета цветна хартия, след което поставете в блендера. Налейте чаша и половина гореща вода и оставете да престои пет минути, за да омекне хартията. Междувременно поставете обикновената кърпа върху дъска или на плота, отгоре разстелете хартиената и най-отгоре поставете фигурката за сладки. Оставете печката да се затопли на 200 градуса. Пуснете блендера на максимална скорост за около 30 сек. В сито над мивката изцедете хартиената каша от водата, а след това с лъжица добавете от получената паста във формичката. Поръсете брокат. Използвайте парцала, за да притиснете добре хартиената каша във формичката, за да се запълнят всички празнини. След това внимателно избутайте полученото върху лист за печене. Повторете, за да се сдобиете с повече звездички. Печете ги два часа докато влагата не се изпари, трябва да бъдат твърди и леки. След това ги оставете да се охладят. От лентата за панделка направете лентички за закачване. Залепете ги за гърба на всяка звездичка. 

Чрез този метод на ръчната хартия, вие можете да се сдобиете с цяла армия звезди, а и всякакви други интересни фигурки, които ви дойдат на ум.

Украсете цялата си елха, а защо не и къща, с рециклирани, хенд-мейд, прекрасни декорации. Успех!

Виж още по темата