Никога не съм виждала лице, което се усмихва и не е красиво

Живеем в забързано време… Време, в което всяка секунда е безценна – бързаме сутрин за автобуса, после бързаме, пиейки кафе, бързаме да свършим всяка дреболия и от бързане не ни остава време за нищо друго освен за самото бързане. 

  Този начин на живот не само, че е вреден и стресиращ, но и оказва влияние върху отношенията ни с околните. Кога за последно имахте поне един час, прекаран с близък на сърцето ви човек без да мислите за всичките си ангажименти и задачи, които ви чакат… Да, не е било скоро.

  Няма как да променим темпото, с които се върти светът около нас. То някак става все по-бързо и по-бързо и причините за това не са от значение, понеже ние сме безсилни срещу тях. Това, което можем да направим обаче е да се спрем. Да си дадем почивка! Просто да се вслушаме в собствения си ритъм… и да се усмихваме. Усмивката е топлина, слънчев лъч в студения февруарски ден. Тя е любов, която раздаваме и която се връща безусловно към нас. Усмихвайте се! И си почивайте! Отделяйте време за себе си и за хората, които обичате. Усмихвайте се на познати и непознати, на приятели и на врагове и най-вече на себе си пред огледалото. То със сигурност ще ви отвърне с усмивка, точно така, както и самият свят ще го направи. Смеейте се от сърце и не се обвинявайте, че не сте свършили всичко.

  Не забравяйте каква е основната ви цел – да сте щастливи, нали? Не забравяйте, че лице, което се усмихва е красиво лице. А сега аз отивам, за да последвам съвета си и да се УСМИХВААААМ J

Виж още по темата