Спрете да си повтаряте „Аз не мога“

Ние от сп. Гиздава сме абсолютно сигурни, че поне веднъж в ви се е случвало да си кажете „Аз не мога”. Дори да се е отнасяло за обикновени неща, които са факти. Ако се замислим колко често използваме това отрицателно изявление ще се учудим от бройката. Факт е, че хората постоянно си повтарят нещата, които не могат да свършат, с които не могат да се справят, които очакват да се случат, а всъщност никога не се случват.

Изричайки тези думи обаче, ние затваряме много нови врати пред себе си. Отказваме се от различни неща преди още да сме ги пробвали. Самонавиваме се, че не сме добри в дадена област и това автоматично изхвърля на боклука куп интересни неща, които биха ни били от полза. В повечето случаи „Аз не мога” се отнася до нашите недостатъци и съдържа висок процент самокритичност: „Аз не мога да пея, рисувам, отслабна, бъда организиран” и т.н. и т.н. Тези думички ние изричаме подсъзнателно всеки ден. Но дали всъщност сме се опитали да рисуваме или да отслабнем, или просто се отказваме от нещата още преди да сме ги тествали?

Всеки път когато си кажете, че не можете нещо, вие препращате това към съзнанието си. Факт е, че то винаги се влияе от частичката НЕ и я отчита като негативен знак. Така негативните точки се трупат ли, трупат! По-важният извод тук е, че ако искате да се справите с нещо ще успеете. Не сте го пожелали – не сте успели.

Следващата важна стъпка е как да се отървем от „Не мога.” Тук задължително трябва да откриете каква е истинската причина зад тези думи – дали е защото не желаете или пък има някакво друго препятствие? Трябва сами да го откриете, да се помъчите да решите проблема без да се отървавате от него лесно, отбелязвайки, че просто не можете да се справите. Това означава да се предадете, да не се постараете да стигнете до някъде. Защото вие можете. Всеки човек може, стига да пожелае. Постарайте се да превърнете тази отрицателна енергия в позитивната мантра „Аз мога”. Да знаем, че е трудно, но веднъж справите ли се с този проблем, живота ви ще стане по-лесен.

През целия си живот ние срещаме различни трудности. Някои от тях изглеждат огромни, като непоклатими, дебели стени, които не можем да преминем, но когато мине известно време и се обърнем назад, виждаме само колко незначителни са били те. Други са малки и незначителни, такива, каквито подценяваме. Същото е с нещата, с които не можем да се справим днес. Те са невероятно предизвикателство, почти невъзможни за осъществяване в сегашния момент, но истината е, че нещата не седят така. Куп други хора са се борили и са преминали през същите неща, които днес за нас изглеждат огромна пречка. А тези хора са започнали от там където сме аз и ти сега.

Никога не спирайте да си повтаряте, че можете да се справите, защото е истина.

Виж още по темата