Защо мъжетe се страхуват?

Страхът от монотонността включва не само начина на живот (всеки ден да правиш едно и също нещо, да приказваш с един и същ човек или да гледаш  толкова познатото лице), но и сексуалния аспект. Много мъже, които имат проблеми с потентността, са споделяли със своя психолог, че в началото на техните връзки нещата са вървели добре, докато приятелката им не изрича фрази от типа на: „Искам да прекарам живота си с теб“. Именно в онзи миг целият им ентусиазъм се е изпарил. Всички те споделят (дори с известно раздразнение), че след подобни любовни откровения единствената им мисъл е била как по-скоро да прекъснат тази връзка.

Това поведение дава основание на специалистите да квалифицират мъжа като „вечният ловец“. Той е в постоянно търсене на своята плячка. Докато трае лова се чувства екзалтиран, но щом улови своята жертва той тръгва на лов за следващата. Това са забежките и извънбрачните връзки, които водят до проблеми в брака, а в мнозинството от случаите и до развод. Повечето, които решават да се разделят с приятелките или съпругите си, споделят, че изпитват към тях топли чувства и дори уважение, но се нуждаят от нов „стимулант“. Фактът, че ги притежават изцяло, без тръпката от неочакваното, ги тласка в търсене на нови завоевания, които в повечето случай не нищо повече от поредното мимолетно приключение. Като прибавим и факта, че в днешно време за подобни любовни авантюри без ангажименти не се изисква някакво особено усилие, това ги прави предпочитани за мъжете пред алтернативата да се обвържат с брак, който не се знае какви последствия ще има.

Шест съвета

Във Великобритания една жена се е нагърбила с трудната задача, макар и добре възнаградена, да премахне ужаса, който мъжете изпитват от брака. Работата й като „брачен PR“ изглежда се радва на небивал успех, отчитайки факта, че за последните три години е спомогнала за сключването на над 15 хиляди брачни съюза.

Нейната мъдрост и опит могат да се сведат до следните шест съвета за жените, които искат да сключат брак.

1. Не пришпорвайте брака. Всеки мъж е убеден, поне в някакъв етап от живота, че той единствен в света принадлежи на онази категория мъже, които никога няма да се оженят.

2. Казвайте му, че той знае как да накара жените да го ухажват. Една жена, която признае на мъжа неговия талант в трудното изкуство на любовта, ще го накара по-лесно да разлюби собствената си свобода.

3. Не настоявайте и не повтаряйте непрекъснато, че ако ви изневери в брака, веднага ще поискате развод. Каквито и да са проблемите, те трябва да се решават тогава, когато се случат. Всеки мъж е убеден ,че има безброй прелъстителки , които го очакват. Оставете го да вярва в това. Затворете си очите пред някоя незначителна забежка. Той сам ще си даде сметка, че е било грешка.

4. Ако вашият приятел ви каже ,че не харесва омъжените жени, които работят извън къщи, не го убеждавайте в противното. За един мъж няма нищо по-неприятно от мисълта да си представи, че е женен и се прибира в къщи, а там няма никой.

5. Не му натяквайте колко печелите вие и колко много шефът ви цени. Никой мъж не обича жената да плаща сметките. Причина, която го кара да се чувства обсебен и малоценен и която поражда ужас от брака.

6. Преди брака не споделяйте прекалено много с него за желанието ви да имате деца. Много мъже се ужасяват пред мисълта за отговорността, която съпътства отглеждането на едно дете. Страхуват се да не загубят любовта на съпругата заради децата.

Ако тази жена е постигнала толкова много с въпросната формула, защо да не се справите и вие? Разучете внимателно шестте съвета и ги вкарайте в употреба.

Ако читателят е мъж и все още се страхува от брака, нека приеме следните

съвети, стига наистина да има желание да се ожени.

1. Изтрийте от съзнанието си всякакви опасения, че бракът ще ви превърне в роб. Не вземайте за пример вашите приятели и колеги. Ако имате слаб характер, то тогава ще сте  роб не само на жена ви, но и на всеки друг човек. Един мъж, който с уважение и открито съзнание налага своята гледна точка , никога няма да бъде доминиран от съпругата си. Не забравяйте, че на всяка жена й харесва да има на кого да се опре в брака, а не да поеме цялата му тежест.

2. Ако финансовото ви положение позволява  да водите активен ергенски живот, значи средствата ще стигнат и за семейния бюджет. Направете сметка колко харчите с приятели по ресторанти, барове, дискотеки или мимолетни флиртове. Ако организирате правилно финансите, ще видите, че без проблем може да поддържате семейното огнище.

3. Не си мислете, че сте неспособен да задоволите сексуално вашата съпруга. За да се постигне пълно щастие в тази област е необходимо разбирателство и вникване в потребностите на партньора. А за това е нужно време. Не мислете, че в брака сексът е задължение. Практикува се само по взаимно съгласие.

4. Ако се страхувате от еднообразието в брака, вие се страхувате от самия себе си. Няма жена, която да иска да скучае до собствения си мъж. Ако той е буден, изобретателен и предизвиква интересите й в области, в които преди не е или слабо е забелязвала, бракът не може да бъде скучен.

5. Избийте си от главата мисълта, че има хиляди жени, които чакат да ги прелъстите. Забелязали ли сте как се отегчават женените мъже, когато останат „летни ергени“ ? Това означава, че вече имат изградени определени житейски навици. Или казано по-простичко съпругите им много им липсват.

А ето и някои дати, които е хубаво да не забравяме:

Както е известно, годишнините от сватбата носят определени имена и са чудесен повод да го отпразнувате заедно, а подаръците по правило са свързани с името на годишнината.

1 година – Памучна сватба

2 години – Хартиена сватба

3 години – Кожена сватба

5 години – Дървена сватба

7 години – Вълнена сватба

10 години – Розова /Оловна/ сватба

12 години – Копринена сватба

15 години – Кристална сватба

20 години – Порцеланова сватба

25 години – Сребърна сватба

30 години – Перлена сватба

35 години  – Ленена сватба

40 години – Рубинена сватба

45 години – Сапфирена сватба

50 години – Златна сватба

60 години – Диамантена сватба

Виж още по темата