Албена споделя

Албена Атанасова работи от 2001 г. в ЦНЖ – София (Център за Независим Живот), като офис мениджър. Тя е човекът, когото първо ще срещнете или чийто глас ще чуете, ако се опитате да се свържете с центъра. Нейни отговорности са както графиците за работа, така и всяка информация, която пристига и се разпределя в офиса на организацията. След катастрофата през 1987 г., Албена е с различни потребности, но независимо от това, тя прави впечатление на красива, поддържана и силна жена. Тя е винаги усмихната, дружелюбна и пряма. В нейната компания времето минава бързо и не се усещат различия или неудобство в разговора. Албена е много чувствителен човек с богата душевност, която те залива от мига на запознанството по начин твърде заразителен за околните.Тя е работеща жена и майка, като към всичките си семейни задължения покрай палавия Мартин и работата в ЦНЖ се прибавя и радиопредаване. Радиопредаването се излъчва през четвъртък от 7 до 8 вечерта по радио “Нет” и се занимава, както с ежедневната проблематика на българина, така и с проблемите на хората с увреждания.

Работа, семейство, ангажименти… Как успяваш да си толкова красива всеки ден? Косата ти е страхотна, как я поддържаш, къдриш ли се?

А: (Смее се.) Ако не е козметиката ще плаша народа! Не, никога не съм се къдрила, дори искам да я изправя, засега се подстригвам сама – направо съм много функционална, като ония кухненски роботи. Обичам да имам маникюр, но не го постигам винаги, защото недостъпността за колички па транспорта, входовете към сградите, тротоарите в София ми чупят ноктите. По принцип харесвам козметиката на Avon- ползвам техните спирали, гримове, фон дьо тени, а от парфюмите имам Tommorrow рекламира го Салма Хайек. Страшно харесвам маските на тази фирма от Spa серията.

Значи обичаш да се глезиш?

А: Разбира се, събота и неделя започвам подготовката; пилинги, маски за лице, за коса, специално индийската на Avon за коса е страхотна, след нея обаче винаги е добре да се нанася балсам. Обичам да ходя на пикник…

Всички казват, че си страхотен кулинар?

Да имам доста богат опит в това отношение от 11 годишна готвя и се справям сама в кухнята. Всички си играеха с кукли, а аз с тигани.

Разбрах,че имаш специален уред за пикник?

А: Да, прави се от барабан за стерилизация, големината изберете спрямо скарата, която ще ползвате после. Вземате барабана, махате капака и използвате само долната част (като затваряме дупките), така пълним долната част на барабана с въглища от тези, които се продават по бензиностанциите или просто нацепваме дърва. След, като сме вече на пикник ги запалваме и изчакваме да станат на хубава жар и поставяме върху кутията двойната скара с пържолите (а след тях може да зарием няколко стари картофа с коричките), приготвени по следният начин:

Трябват ни 4 пържоли от шилешки бутчета, от предишната вечер ги начукваме леко и ги натриваме с подправки (черен пипер, сол и т.н.) най-лесно и бързо е с “ Пикантина”, после поливаме леко със соев сос и поставяме пържолите в купа, завивам с фолио и го оставяме да отлежат в хладилника за през нощта. Ако обичате лук си нарежете 1-2 глави на кръст и разпръснете лука върху пилешките пържоли, може да добавите и чесън на прах. Става страхотно.

Какво мисли един добър гастроном за любовта?

А: За това говори ли се, то се прави. Търси се и се взима най-хубавото.Аз съм намерила това, което търся и се надявам да го задържа. Любовта не може да се обясни с думи.А за старата любов не мога да говоря – мисля, че е невъзможно да останеш със стара любов- приятел, както се пее в една песен на Михаил Белчев и Искра Радева “Искаш с теб да останем добри познати?”. Това се чувства и от двете страни, когато си горял в любов, а после някак не се получава.

Какви качества трябва да притежава един мъж, за да те спечели?

А: Ами първо трябва да съм свободна. Трябва да имаме теми за разговор, да не го притесняват мъжките и женските неща в ежедневието и в разговорите. Ох, това са флуиди, не толкова качества. Някои хора твърдят,че флуидите изчезвали след година най-много две, но при мен вече пет години не изчезват. Не държа мъжът да е мачо, а по-скоро да е романтичен, чувствителен- това ценя повече. Е, разбира се важно е как изглежда – рус и синеок не ми е по стандарта.

Важен ли е сексът за теб?

А: Изключително важен! Според хороскопа, но и аз си го знам, съм много чувствена така,че… чета вашият сайт, особено сексуалните статии. Е, не съм сексманиачка де… (Смее се.)

Кои са любимите ти цветове?

А: преди бяха розовото и цикламеното такива червила носех, така се обличах е и все още се обличам-с тази любов още сме приятели. Но имам нова любов в цветовете-синьо във всякакви нюанси и прасковено. Харесвам се в прасковените тонове, особено в червилата напоследък- много са секси.

Имаш ли хобита, с какво се занимаваш в свободното си време?

А: Сега вече не толкова, откакто имам дете – той е на 11 години, а и ходя на работа нямам много време. Преди събирах: захарчета, салфетки, кибрити, сапуни. От време на време сега се отдавам на керамиката правя – чаши, кашпи, нестандартни вази, маски и т.н., а в свободното си време обичам да почивам, защото съм на работа по 12 часа на ден.

Как се справяш в ежедневието?

А:Да не си мислите,че всичко мога сама? За моя радост имам личен асистент, с който сме приятели то 6 години. Запознахме се тук в ЦНЖ и станехме приятели, а после се появи програмата към центъра за личен асистент и той се включи в нея чрез мен. Кара ме с колата на работа и ме връща вкъщи, ходим на пазар, на ресторант, на дискотека. Това,че съм в количка не ми пречи да се забавлявам.

Какво би казала на дамите в България?

А: С това изречение завършвам всяко мое предаването в радиото: “За да постигнеш една мечтана цел, не значи да бързаш към нея, а да не спираш!”

Рецептата  на Албена за домашна пастърма, можете да намерите тук.

Виж още по темата