Десет неща, които задължително трябва да направим преди да… умрем на 21.12.2012

Краят на света е тема, която е дискутирана от човечеството още от дълбока древност. Тя вълнува обществото изключително много и в последните десет години като се навъдиха много нови предложения за това как ще протече свършека на света. Ако погледнем реално назад и теглим чертата, виждаме, че според всичко казано до сега трябва да сме умрели минимум десет пъти, и съответно възкръснали толкова, след като днес все още всичко е наред. Очевидно голяма част от човечеството желае собствената си смърт след като постоянно се коментират и изтъкват едни или други причини за това, че краят, видите ли, му е време да настъпи. То не бяха черни дупки, експлозии, ледена смърт, кометен апокалипсис, изригване на вулкан, а последната дата обявена за край на света едва отмина – 21 май 2011г. След като и този план се провали, не ни остава нищо друго, освен да чакаме заветната дата 21.12.2012г.

И тук идва приятният въпрос – как да уплътним времето си до тогава. Естествено, може да продължим да живеем жалкия си живот, който е разтеглен между скучния офис и просването от преумора вечер на дивана. Ние обаче предпочитаме едни доста по-приятни занимания. Даваме ви десет уникални предложения за прекарване на бомбастични последни мигове! Като за начало напуснете ужасно скучната си работа. Отидете при манипулативния си, нисък, плешив и комплексиран шеф – кажете му всичко, което ви е подразнило, и с което не сте съгласни. Излейте душата си (или по-скоро ада върху него ;), тръгнете си и никога повече не се връщайте. Вече усещате облекчението, нали? Прекарайте десет дни затворени вкъщи, мързелувайки, по пижама и с разпиляна храна из цялата къща. Любими филми и музика плюс компанията на най-добрите ви приятели и семейството. Прекарайте незабравимите десет дни с любимите хора, говорете си и споделяйте. Ето, че вече преминаваме към фаза две, по-основната фаза. След уникалната мини почивка е време да действате. Продайте всичките си вещи, имоти, коли и т.н. Ще се учудите каква сума ще съберете. И тук идва най-сладката част – хващате си багажчето, паричките в задния ви джоб и отпътувате. Накъде ли? Ами накъдето ви тегли сърцето. Едно малко околосветско пътешествие няма да ви се отрази никак зле. А ето и десетте основни неща, които да направите по време на това лудо, лудо пътуване.

             1.Боядисайте косата си във възможно най-невъзможния цвят, които съществува на тази планета. Можете да бъдете розова, червена, синя, лилава, оранжева, руса с червени кичури, синя с лилави кичури… Абе, защо направо не си топнете косата в цветовете на дъгата. Това би било най-хитрото решение.

            2.След като сте вкарали нов блясък в живота, а и в косата си е време да покажете новата си откачена придобивка на света. Участвайте в парад! Независимо какъв – хомо, хетеро, няма значение. Важното е да сте там, да се забавлявате и да изпитате непознати емоции. Бъдете шарени и щастливи.

            3.След това можете да повандалствате малко… просто за собствено забавление. Изберете тема, на която да направите графит, намерете си чиста стеничка и излейте душата си. Хей, това също е изкуство, просто не е окачено в някоя галерия. Може да бъде някаква сентенция, послание или пък картинка. Провокирайте артиста в себе си и бъдете креативни.

            4.Естествено, ако не сте предпазливи с предложение номер 3, то то ще доведе до номер 4 – направете си заветната профилна снимка в близкото районно. Оказва се, че голяма част от човечеството в най-смелите си мечти, участва именно в подобно нещо – районното, колона от гамени, фотоапарат и човек, които ви казва Обърнете се наляво…

            5.Ако сте смели, но не чак толкова, че да нарушавате законите, опитайте да провокирате себе си по друг начин. Изпейте любимата си песен – колкото и сладникава да е тя, дори да е някое парче на Джъстин Бийбър, ех, светът ще се прежали, нали и без това краят му се вижда. Изпълнете песента пред минимум 10 000 човека. Викайте, бъдете себе си и се забавлявайте! По този начин ще направите доста забавен и деня на останалите хора, ако Джъстин не ви се обади за турне, поради слабите ви гласови възможности.

            6.Много важно е да бъдете позитивни. Радвайте се на живота! Свалете гарда и отпуснете душата. Спрете поне пет човека на улицата, които не познавате и се сприятелете! Ще се почувствате доста свободни след това. Светът не е това затворено място, в което го превръща настоящето. Свободата е наоколо – насладете й се.

            7.Ако пък сте със спокойна душа, самовглъбени и в последните си дни на тази земя искате да откриете колкото се може повече за самите себе си, то тогава заминете за някое отдалечено място, някоя пустиня, например. Наслаждавайте се на изгревите и залезите, бъдете в хармония с вътрешното си Аз и с природата.

            8.Ако пък сте от другата страна на бариерата и искате луд купон до зори, с много пиене, свежи хора и музика… Е, не ви остава нищо друго освен да направите най-голямото парти, в непозната и интересна за вас държава, с банда готини хора.

            9.Посетете поне една място, за което сте жадували цял живот. Това може да са Хаваите, Северния полюс или някои изоставен остров. Насладете се на природата и красивите гледки. Нахранете душата си.

            10.И десето, но не на последно място по важност, ако все още са ви останали пари… Мисля, че е време да си купите замък! Изберете най-големият свободен и просторен замък, може би някой такъв в Ирландия. Поне за малко да се почувствате като принцеса, ако не друго 😉

       Това е само една малка част, от всичко онова, което можете да направите, за да сбъднете някоя своя скрита мечта… Е, и ако в крайна сметка светът не експлоадира на обявената дата ще знаете, че сте прекарали най-хубавото време от живота си и ще имате какво да разказвате на поколението си.

Виж още по темата