Как да се разсъним сутрин

За някои това е лесно, за други е далеч по-трудно и мъчително занимание. Зависи от това дали човек е сова или чучулига, т.е какви са навиците му на сън. Но независимо от всичко има някои неотменни трикчета, които действат безотказно. Ето ги и тях: 

  • Кофеин! – Доказаните му ободряващи качества неслучайно го отвеждат директно на първо място в класацията ни. Било то кафе или силен чай, напитка, съдържаща кофеин обезателно ни разсънва сутрин. Някои твърдят, че кафето е вредно, но наскоро учени доказаха, че употребата му в нормални количества няма вредно влияние на организма. Дори една чаша ароматно кафе на ден влия много добре на здравето ни. За съжаление, обикновено кафето върви ръка за ръка с една цигара за пушачите… Но само по себе си кафето е страхотно и ние го обичаме!
  • Вода! – Може да звучи странно, но водата много помага за ръзсънване. Вие ще попитате как, ние ще ви отговорим: сутрешен охлаждащ душ, плискане на лицето със студена вода това е полезно и за кожата под очите, миенето на зъби освежаващо е, заради ментовия дъх на пастите за зъби, както и разбира се пиенето на поне една чаша вода сутрин. 
  • Усмивка на лицето – Положителното мислене, особено в ситуации, неприятни за нас е ключът към щастието. Изпълнете душата си с  любов, лепнете някоя и друга чаровна усмивка на прекрасното си лице и ви гарантираме че нещата ще потръгнат на добре. Освен това усмивките могат да бъдат разгледани като един вид упражнения против бръчки. Почистването на лицето също действа освежаващо, заради силните аромати на почистващите гелове и т.н. 
  • Сутрешен секс – Определено действа! Някои дами не обичат да правят секс сутрин, но някои го обожават. Вие от кои сте? Ако не сте съвсем сигурни, значи трябва да потренирате повечко, за да разберете. 
  • Фрешове – Домашно приготвените фрешове действат наистина добре, и са много здравословни. През лятото, например, може да си приготвяте фреш от диня, без проблем. Не е нужно да разполагате със специални приставки за цедени. Важно е да подберете внимателно какви плодове ще цедите. Знаете, че ги разделяме по цветове, неслучайно. 
  • Гимнастика – Тя подпомага оросяването на кръвта, особено сутрин. Полезна е, ако искате да отслабнете, и не само. Здравословно, лесно и разсънващо! 
  • Музика – Музиката винаги успява да ни създаде настроение. Възползвайте се и сутринта от нейното положително влияние. Никой не очаква от вас да започнете да си тананикате в 7 сутринта, но при всички положения, духът ви ще се приповдигне, под звуците на любимата ви песен.  

Това са нашите предложения за разсънване. Те определено действат. Но каквото и да правите, запомнете следното: Мразещият живее в свят на омраза. Обичащият живее в свят на любов. Същият свят…

Виж още по темата