Мотивирай ме

Дори най-борбените и трудолюбиви хора изпадат в черни дупки понякога. В живота на всеки човек има спадове. Това е съвсем нормално. Времена на отчаяние или бездействие, лутане между няколко свята. Периодът, в който трудно взимате решения, имате чувството, че всичко върви срещу вас и нещата просто не се получават, е най-тежък. Негативизмът, който трупайки се, затормозява душата ви обаче, може да бъде преодолян. Какво ви е нужно – силна воля, характер, борбеност. За да се задвижи тази машина обаче ви трябва гориво, а именно – мотивация.

Сп. Gizdava ще се опита да ви мотивира със следващите няколко идеи.

Важното е да не се обезнадеждавате.

Предприемете малки стъпки и така ще поемете по пътя към позитивната промяна. Да, ще си кажете, че на теория звучи чудесно, но на практика е доста трудно и може би ще сте прави. Но в този момент си спомнете, че не сте сами. Много хора се борят точно като вас. Трудно е да поемете посока, каквато и да е, трудно е да поемете контрол над живота си. Но с правилната нагласа и много усилия, няма невъзможни неща.

Трябва да имате една цел.

Ако се замислите, обикновено човек изпада в подобни пагубни състояния, дупки, когато в живота му се случват твърде много неща и е пренатоварен, не може да се концентрира върху даден проблем. Именно чувството, че трябва да сте на няколко места едновременно и да се грижите за три хиляди различни неща, изцежда енергията, а и мотивацията ви. Най-често допусканата грешка е да се опитвате да се справите с всичко наведнъж. Не можете да настроите правилно енергията си и фокуса си, ако водите повече от една битка. Трябва да изберете една цел, която да преследвате наистина. Отдайте се, фокусирайте се, преследвайте я… пълноценно, а не половинчато.

Намерете вдъхновение.

Вдъхновението може да идва от други хора, от околните, от вашите лични идоли, хората, които са постигнали това, което вие искате да постигнем или тези, които се занимават активно с това, което и вие искаме да правите. Най-елементарният пример, който можем да ви дадем е Интернет – мощно оръжие, което управлявано по правилният начин, ще ви донесе доста вдъхновение. Търсете, търсете и пак търсете. Научете повече за целта си, опознайте я добре, така няма да ви изглежда толкова недостижима, колкото в началото. Кръга на вдъхновението също трябва да е тесен, не се разпилявайте. Изберете някои определи източника, които ще ви зареждат непрекъснато и с които можете да жонглирате.

Ентусиазирайте се.

Може би ви се струва очевидно, но всъщност е доста трудно. Ако искате да излезете от коловоза, в който сте заседнали, развълнувайте се. Направете така, че да се развълнувате, да се пречупите. Вижте някой нов филм, разгледайте изложба, направете нещо екстремно, разпалете страстта си. Използвайте мотивацията си, като основа, за да надградите чрез страст.

Изградете си очаквания.

Това звучи още по-трудно, нали? Много от вас биха прескочили това стъпало, а не е редно. Знаем мисълта, че когато човек няма очаквания, съответно не претърпява разочарования. Това е така, но същевременно с това елиминира шансовете си да претърпи и успех. След като откриете вдъхновение и се прицелите в целта, не се втурвайте веднага и на всяка цена. Това е грешка. Разпределете по-главните събития правилно във времето по дати, отбележете ги, ако се наложи и в календара. Вълнувайте се за тези дати, очаквайте ги с нетърпение, направете ги важни в собственото си съзнание! Това е важно, защото, ако отлагате непрекъснато, може завинаги да останете в онази тъмна, черна дупка.

Също така е много важно да намерите хора, които ще ви подкрепят без значение дали приятели или семейството ви. Мислете ежедневно за целта си, за пътя, който трябва да изминете, визуализирайте успеха и не се предавайте.

Виж още по темата