Малко почивка и за нас, жените

Както знаем жените се грижат основно за домакинството у дома. И в това няма нищо лошо. Е не е зле и останалите да се мключват малко, но като цяло ние не се оплакваме… Добре де, оплакваме се, но сме свикнали. Това е и проблемът. Готвенето, чистенето, гладенето са станали повече от задължения. Те са се превърнали в досадни камъни, които ежеминутно тегнат на така крехкото ни вратле. Но защо не погледнем нещата от друг ъгъл. Готвейки, ние приготвяме прекрасна храна, както за нас, така и за нашата половинка. Когато чистим, ние внасяме ред в дома ни, което ни носи спокойствие и красота. А гладейки любимата риза на половинката си, ние му оставяме частица от себе си. После докато я носи, той ще усеща парфюма ни. А и защо да не му оставим тайно бележка в джоба. Би била приятна изненада за него. 

    Нека да не ставаме роби на ежедневието, а да му се опълчим, превръщайки всяко дребно нещо в празник. Ето ви и една идея, която се надяваме да ви вдъхнови – пригответе пържени филийки! 

    Да, знаете колко банални са те. Но и колко вкусни. Всички ги обичаме, но ги приготвяме рядко, понеже отнемат време.Приготвяйте ги с любов и когато станат готови, просто седнете и им се насладете. Вижте как да ги приготвите тук. Сместта трябва да изглежда горе-долу така. Поне на нас така ни се получи:

А самите филийки така:

А как да им се насладите… Ето така: 

  • Поканете приятелка за по кафе

    Няма нищо по-хубаво от това да можеш да споделиш както неволите си, така и хубавите преживявания. Затова направете филийките и звъннете на ваша приятелка, съседка и т.н. Дори и само за един час да си поговорите за времето и сериалите ви, това ще ви разведри неимоверно много. 

  • Насладете се на тишината

    Хапнете си сами. В началото тази идея изглежда някак тъжна. Всеки си пуска телевизия или поне музика, докато яде или се ровичка из Фейсбук. Пробвайте да ядете на тишина, отнасяйки се със собствените си мисли, влизайки в синхрон със себе си. Няма да съжалявате.

  • Хапнете с любимия си

    Няма нищо по-хубаво от това да се насладите на вкусната храна с любовта на живота си. Направете го!

Виж още по темата