Приятелки за цял живот

Ето как ще запазите приятелството си

В добри, както и лоши времена, въпреки глупавите мъже и различния живот – упората е в истинските приятелки. Как се намират сродните души и не се губят никога?

Показване на интерес

Обсъждайте, задавайте въпроси – не само относно факти, а и за чувства, мечти, преценки. Човекът отсреща усеща, че е забелязан и това рефлектира върху него.

Изразяване на уважение

Това, че във връзката с партньора е важно понякога да се казва „Обичам те“, знаем всички. Точно толкова ще се радва и приятелката ви на едно „Колко е хубаво, че те има“.

Въздържане от конфликти

Да седнете с една приятелка, за да й кажете, че острата й забележка е била прекалена? Често не намираме време за това, а и някак ни се струва дори смешно. Грешка!

Бъдете открити

Кой освен една добра приятелка би ви казала, че този мъж не ви се отразява добре? Или само, че новите панталони не ви стоят или е добре да си купите нов сутиен? Със сигурност се иска много деликатност за това, но истински добрата приятелка го може.

Съдействайте

Да я вземете от болницата или пък да й помогнете в подготовката за някое парти. Направете го с удоволствие!

Това е по-добре да не го правите

Разказвате само за себе си

Приятелката ви не е терапевт! Разбира се, че на нея може да разкажете всичко и понякога цели три часа без прекъсване. Но някак трябва да имате честното отношение и да се усетите да попитате: „А ти как си?“.

Нямате време за нея

Някои приятелства функционират, въпреки че и двете се виждат един път в годината. Най-добрите приятелства се нуждаят от повече време, за да се поговори и за ежедневието.

Разкривате тайни

Доверието просто се разрушава така. Едно приятелство трябва да е като защитена зона, в която всеки може да казва това, което иначе никой друг не трябва да знае.

Омаловажавате другата

И ти ли си напълняла? Ядосвам се заради тези два килограма, но ти как ще се справиш не знам? Да се издигате за сметка на другия е отвратително.

Предпочитате мъжете

Ако си изплаквате сърцето пред приятелката при любовна мъка, но всеки път, когато срещнете някой мъж я забравяте, определено не я заслужавате.

Забравяте рождения й ден

Вместо това: използвайте повода и й покажете колко е важна и значима.

Виж още по темата