7 неща, без които на плажа не може

Ето че времето се затопли, всички са настроени романтично, и всеки се замисля за така дългоочакваната почивка, която най-вероятно ще е на морето. Както се казва ден година храни, а в нашия случай именно така бленуваното печене на плажа ни поддържа през студените зимни дни и нощи. За да може да си отпочинем в някой курорт, обаче, трябва да разполагаме със съответните финансови средства. Във времена на криза като днешните, където бюджета се свива ли, свива, а цените растат, това е нелека задача. По един или друг начин, да речем че сме заделили необходимите пари, колата е заредена, или билетите са купени, и вие и семейството/приятелите/половинката ви сте готови да отпрашите с мръсна газ към морския бряг. Това е страхотно, но преди да потеглите към райското кътче, трябва да сте се уверили, че разполагате с всичко необходимо за плажа. Ето защо сега ще изброим всичко необходимо за едно незабравимо изкарване:

            Бански

Естествено без него сте за никъде. Основната цел на ходенето на море е да изгорите на презрамки, така че да може после да приковавате всички погледи върху горещото си, загоряло тяло. Половинки, цял бански, монокини… изборът е ваш. Важно е да се чувствате комфортно в него. Хубаво е да разполагате с поне 2 чифта бански. Така ще можете да ги редувате и докато единият съхне спокойно, полюшкван от морския бриз, другият ще се препича заедно с вас под галещите слънчеви лъчи. Освен това банският е част от визията ви и е добре за самочувствието ви, ако не сте всеки ден облечени по един и същи начин.

             Плажна рокля или туника

За да стигнете до плажа, трябва да разполагате с красива плажна рокля или туника. Този сезон отново модерни са флоралните мотиви и морските десени. Плажната рокля е чудесен завършващ аксесоар към морското ви облекло. Прекрасно е да се разхождаш по улицата към плажа с развяващата се от лекия ветрец туника, която ще свалиш след секунди, за да покажеш пищно тяло с модерен бански.

             Джапанки или пък не

Естествено не можете да отидете боси да плажа. Но не сте длъжни и да сте с познатите джапанки, макар и те да са доста забавни и закачливи. Няма нищо лошо да разнообразите типа на обувките, с които отивате до плажа, като замените веселите джапанки със секси платформи или нежни пантофки.

             Предпазен лосион и балсам за устни

Грижата за себе си преди всичко. Лосионът за тяло е задължителен за правилната грижа за кожата. Освен това е подходящо средство да повишите напрежението между вас и секси парчето на съседната кърпа, молелейки го да ви намаже гърба. За дамите с по-нежна кожа е добра да използват фактор поне 30. Иначе фактор 20 е достатъчно висок.

             Плажна чанта… като всяка дамска чанта

Плажната чанта е неизменна част от визията ви. Тя трябва да е добре подбрана, да си отива с банския. Като всяка дамска чанта тя ще съдържа какви ли не неща – от грим, минавайки през пари и телефон, стигайки до някой чиклит роман. Като заговорихме за това, важно е да разполагаме с някое леко четиво, чрез което да измерваме времето между две влизания в морето, една секси целувка с половинката, и половинчасовото припичане на слънчевите лъчи. А относно грима, за плажа ви е нужно: балсам за устни, както вече споменахме, може и гланц, и водоустойчива спирала. Оставете другото на прекрасния тен, който ще натрупате и слънчевото ви настроение.

             Слънчеви очила и шапка, разбира се

Без тях не може. Шапката ви ще ви предпази от слънчасване, а очилата от вредните лъчи, които увреждат окото. Освен това те са страхотно средство да огледате тайно някого – дали някоя мацка, която се има за кой съм аз… или страхотния пич на два метра от вас, който ви заслепява с усмивката си.

             Много слънчевото ви настроение и някой за повече забавление

Ако вече сте се запасили с всичко това, избрали сте дестинацията и сте взели любимите си хора, остава слънчево настроение, което, сигурни сме, ще е в изобилие. А сега поздрав от екипа на списание Гиздава с пожелание за повече позитивни емоции!

Виж още по темата