Интересни решения за вашата баня

В съвременното строителство все по-често се използват изкуствени материали. Причините за това са няколко. Естествените материали се добиват трудно и са по-скъпи. А изкуствените са много по-трайни, водоустойчиви и с времето не губят красотата си. Производителите на плочки за баня днес създават невероятни имитации на всичко – естествен камък, мрамор, гранит, дърво. Така че всяка една баня може да има красива визия, наподобяваща естествен природен материал.

Естественият мрамор е много красив, но се поддържа трудно. Докато керамичните плочки с имитация на мрамор се почистват много по-лесно и върху тях не остават никакви петна. Ето защо облицовките от фаянс и теракот са най-предпочитани за бани, кухни и всякакви жилищни помещения.

Ако искате да създадете битова визия на вашата баня, може да изберете плочки с имитации на дърво. За разлика от истинското дърво, което няма как да издържи на влагата, фаянсовите плочки се почистват изключително лесно и с тях може да създадете идеални дървени декорации върху стени. Имитациите от дърво са чудесен избор за подови покрития във всякакви помещения, с които можете да заместите паркета.

Плочки с имитации на естествен гранит също е много добър избор. Може да намерите плочки за баня, имитиращи всякакъв вид естествен камък. Има всякакви дизайни – кирпич, мозайка, тухлена стена и много други, които са идеални за облицовка на баня, басейн и т. н.

Днес са много разпространени фаянсовите плочки с флорални мотиви. Доста хора ги предпочитат, тъй като създават от тях чудесни цветни пана и бордюри. По този начин се създава добро настроение в помещенията, в които е невъзможно да виреят истински цветя.  Друга идея е шахматното разположение на светли и тъмни плочки. При някои модели по специален начин се подреждат малки и големи плочки в контрастни цветове и се получава уникален ефект. Но за това подреждане е необходимо да се доверите на специалист.

Виж още по темата