Интериорен дизайн на апартамент

Младо семейство поставя на Моми Студио задачата да създадат интериорен проект, с не висок бюджет, но с по-нестандартно излъчване и с ретро романтични нотки на дизайна. Работата по апартамента продължава година и половина.

Желанието им, е апартамента да изглежда светъл и топъл. След продиктуваната от тези условия посока, студиото тръгва в търсене и използване на главно топли нюанси за стените, светли мебели изработени главно от масив. По апартамента са направени някои малки конструктивни промени. Една от спалните е преобразувана в кухня и слята към дневното пространство чрез арка.

Друга промяна е присвояване на част от коридорното пространство към банята за гости с цел, нейното разширяване.

Цветовете по стените в дневната зона са в топли и меки нюанси на жълтото. Повечето мебели са проектирани от студиото и изработени от български производител, кухнята, шкафа за телевизор, меката мебел, гардеробите, спалнята. Останалата по-малка част са закупени от Икея. Избора за цветове на мебелите пада предимно върху бяло и избелен дъб. Цвета на меката мебел и текстила са в студени контрастиращи нюанси. Осветителните тела са своеобразен акцент със своя меден цвят и своето характерно ретро излъчване.

В спалнята мебелите отново са изцяло по проект на студиото, от масив. Цветността на част от стените в тази стая, аксесоарите и текстила е в червено, розовите нюанси. С типичното си излъчване тя създава атмосфера характерна повече за една отминала, романтична епоха.

Детската стая е проектирана и изпълнена в стимулиращи цветове. Характера на стаята се подчертава много силно от нарисуваната специално за детето стена, като нейния сюжет е продиктуван от любимите му играчки, влакчета и трамваи.

Снимки – Яна Блажева. Правата за ползване на снимките са запазени.

МОМИ СТУДИО проектира интериорен дизайн. Създадено от дизайнер Антония Саранеделчева.

Философията им за проектирането на интериора идва от разбирането ни, че „домът е такъв какъвто е човека“. Проектите прилягат на характера на собственика. Неговата индивидуалност, артистичност и  житейски разбирания.

Виж още по темата