Интериорен дизайн на апартамент кв.

Дизайн проект: Антония Саранеделчева

Апартаментът се състои от дневна зона с трапезария и кухня, две спални, баня към родителската спалня и баня за гости,  две тераси. Обща площ 100 квадрата.

Задачата, поставена към студиото е апартаментът да е със семпло, съвременно излъчване, в светла тоналност. Проектиран е за младо семейство.

Дневната зона е слята с кухненската и трапезарната част – характерно архитектурно решение в последните години при новото строителство. Интерсното решение в нея е овалният кухненски остров. Той често пъти служи на семейството като за място за хранене. Създава на  домакинята удобство при приготвянето на храна, а също така играе  и ролята на своеобразен притегателен „център“ за общуване след дългите работни дни.

Друг характерен елемент, който повтаря овалността на острова е трапезарната маса по дизайн на Моми Студио. Изработена е от МДФ и лакобел. Ситуирана е до панорамните прозорци, където мястото е приятно за вечери с приятели.

Родителската спалня е преходна към просторна баня с хидромасажна вана. В банята е поставен шкаф, в който са вградени пералнята и мивката. Плотът създава допълнително удобство за поставяне на тоалетни принадлежности.

Банята за гости е с много малки размери, но функционално разпределена и със семпъл дизайн. Акцентната стена в нея е с харакерна графична структура.

Снимки – Яна Блажева. Правата за ползване на снимките са запазени.

МОМИ СТУДИО проектира интериорен дизайн.

Философията им за проектирането на интериора идва от разбирането ни, че „домът е такъв какъвто е човека“. Проектите прилягат на характера на собственика. Неговата индивидуалност, артистичност и  житейски разбирания.

Виж още по темата