Как да изберем подарък за Коледа

Най-светлият празник от годината наближава. Остават по-малко от две седмици до най-вълнуващото време на годината.

Коледните и новогодишните празници внасят страхотен заряд и позитивизъм в нашия така сив и скучен живот. Това е периодът, в които в атмосферата се носи онова странно чувство на уют, топлина, близост със семейството и хубави емоции. Това е времето, в което всички вярват в чудеса. В 21 век е много трудно да говориш на теза тема с хората, освирепели и изгубили всякаква мяра в своя живот. Именно в края на годината обаче, дори най-върлия противник на тази идея, е склонен да се пречупи под силата на вярата. Възрастните се вдетиняват, всички са щастливи въпреки неволите и всички лоши неща, които съпътстват този живот.

Бъдете със семейството си, кажете им колко ги обичате. Направете тези няколко дни в един истински фестивал на хубавите емоции и споделената любов. Не забравяйте да използвате също думи като Благодаря, Обичам те и т.н. Ценете хората до себе си, защото на тази земя нищо не е вечно. Да, колкото повече човек вярва, толкова повече той подклажда и разпалва хубавият развой на събитията, както в собствения си живот, така и в този на останалите. Не се предавайте пред суровите удари на света. Мечтайте, радвайте се на всичко, което ви заобикаля, вярвайте, творете чудеса.  

С изтичането на последните часове на Ноември, ние от сп. Gizdava сме сигурни, че вълнението ви за празника нараства. А това какво значи? ПОДАРЪЦИ! Най-хубавата част са именно те, но не да ги получавате, а да ги давате. Тези моменти, остават в сърцето на човек завинаги. Затова е много важно как ще подберете подходящия подарък за вашия човек. Ние ще ви помогнем с няколко неща, с които да се съобразите и са общовалидни.

Винаги когато стане дума за подаръци ние прекарваме с часове по моловете и магазините, задавайки си едни и същи въпроси: „От какво има нужда? Това ще го хареса ли? Какво иска? Имам ли възможност да купя това?“ и т.н. Въпросът е в това да не разглеждаме подаръкът като вещ, а като средство за комуникация. Какво искаме да кажем с тази “вещ”. Концентрирайте се върху това какво послание отпращате на получателя.

*Цената няма нищо общо с реалната стойност на подаръка. Никога не забравяйте, че подаръкът даден от сърце и с любов е безценен и никога няма да замести скъпото бижу в студена опаковка. Вложете нещо от себе си. Дори един хенд-мейд подарък би бил по-високо оценен. 

*Не забравяйте, че е е важно именно на кого ще поднесете подарък . На гаджето си можете да подарите хубава романтична вечеря, но например за подаръка на майка ви трябва да помислите повече и да бъдете креативни. Както вече споменахме колкото по-лично, толкова по-затрогващо ще бъде. Особено, ако и излязло от вашите ръце. Направете всичко, на което сте способни.

*Ако нямате големи възможности една съвсем семпла картичка направена на ръка, с вашия почерк и изработени декорации от вас, би впечатлила получателя си страшно много. Просто го направете от сърце.

Весели празници!

Виж още по темата