Как да отрежеш бретона си сама?

Сигурно ти е омръзнало всеки път да ходиш при различен фризьор и никога да не получаваш прическата, която искаш. Перфектно знаеш какво искаш, може би за първи път в живота си, а на края се оказва, че човекът, който би трябвало да си разбира от работата, не може да се впише в твоите представи с творението си. 

Такива разминавания се случват непрекъснато. Това, разбира се, зависи от самия фризьор, от типа коса и от прическата, която е подбрана. Когато обаче разминаванията се случват всеки път и това стане тенденциозно, трябва да се замислим. В такива случаи имаш две опции: да смениш фризьора за пореден път или да се погрижиш сама за себе си.

Естествено, представата, която нашето въображение си създава, за това как трябва да изглежда косата ни е страшно индивидуална, лична и именно затова трудно изпълнима. Трябва да знаеш точно какво искаш и много лаконично и точно да го предадеш на съответния човек, който ще се заеме с изпълнението. 

В тази статия сп. Gizdava ще ви покаже няколко стъпки за това как да се погрижите за бретона си. Защото понякога е по-добре просто да се доверите на двете си ръце.

И така рязането на собствения бретон е една много сложна задача. Ако споделите на приятелка, че искате да го направите сама, тя най-вероятно ще ви сметне за луда. Ако обаче овладеете правилната техника, това ще ви спести много пари, нерви и ще ви даде един нов и свеж вид.

На първо място визуализирайте къде точно бихте желали да започва бретона. Използвайте външния край на веждите, за да определите крайните му точки. Отново веждите ще ви подскажат горе-долу каква да бъде дължината, ако искате нещо стандартно. Ако искате по-разчупен вид ще трябва да се постараете малко повече. Чувствайте се свободни да подходите към дължината, както пожелаете. Режете смело. С гребен отделете предната част на косата върху лицето си, за да отрежете тази част. Като оставите кичурите да падат свободно, ще получите по-добра представа за това как да оформите прическата. Изберете дължината и линията, по която ще режете.

Запомнете – от колкото по-назад на скалпа започва бретона, толкова по-дълъг и плътен ще бъде.

Също така определете ширината на този участък. Това също определя, количеството коса, което ще участва в рязането. Ако не сте сигурни за дължината или пък за ширината, започнете да отрязвате на по-малки порции съответно с по-тясна ширина. Така постепенно ще можете да увеличавате, докато не резултатът не ви удовлетвори. Отделете този раздел от косата чрез притискане на останалата коса плътно зад ушите, като можете да си помогнете с шноли или да издърпате назад в опашка.

Съберете желаният кичур бретон в центъра на лицето си. Уверете се, че добре сте го центрирали, за да не се сдобиете с нежелан асиметричен или крив бретон. Усучете няколко пъти. Това ще придаде допълнителна дължина и ще ви е по-лесно. Хванете кичура с по-слабата си ръка, а с другата вземете остра ножица. Отрежете на желаното разстояние. Резултатът ще бъде перфектен, прав бретон, който е по-къс в средата и по-дълъг в крайщата. Ако сте с по-чуплива коса или дори къдрава, оставете по-голяма дължина. Предвидете накъдрянето, което би последвало, ако не изправяте кичурите, и няма да имате проблем.

Ако все пак не можете да се престрашите, сама да се заемете с тази задача, отидете при фризьор. Бъдете сигурна обаче, че той ще разбере желанието ви и няма да пренебрегне някои важни подробности, които желаете.

Успех!

Виж още по темата