Как да преодолеем негативизма

Стресът е навсякъде около нас за добро или лошо. Сутрин се събуждаме с усмивка и надежда за един чудесен ден, но всеки път се намира някой, който да ни развали удоволствието. Дали по път за работа, в градския транспорт, шефа, някой досаден учител, престарият професор, който не ви оставя намира всеки път или просто скучните ви колеги, е без значение. Резултатът накрая е все един и същ – прибирате се вкъщи страшно уморени и напрегнати с желание да забравите за целия отвратителен ден.

Факт е, че когато сте заобиколени от твърде много негативна енергия е почти невъзможно да се абстрахирате. Тя ви влияе по много начини – било то само чрез присъствието на някой неприятен за вас човек, било то с думи или пък дела… Негативната енергия сякаш ни залива всекидневно в големия шумен, забързан град. Всеки бърза, устремен в собствената си пътечка, не мислещ, концентриран, но същевременно толкова разсеян. Най-ужасяващото е да знаете, че хората няма да се променят и винаги ще има един процент вечно недоволни, мрачни, таящи лоши чувства. Завистта също не изпада от тази класация. Злобните подмятания и погледи могат да ви изкарат извън равновесие?

Ние от сп. Gizdava ще ви дадем съвет: майната им на негативните хора, концентрирайте се върху позитивните. И ето, че си дойдохме на думата, а именно: как да преодолеем негативизма? Да, може би ви се струва невъзможно, но грешите. Това е съвсем поправимо. Винаги ще има хора, към които ще изпитваме неприязън и които ще ни носят неприятни емоции. Основната идея е как да съхраните позитивното, хубавото и да не спирате да се радвате на живота.

Първият ни съвет е да не приемате всичко твърде лично. Колкото повече избутвате в съзнанието си негативното отношение, толкова по-далечно и чуждо ще ви бъде то. А това значи, че негативизма на хората ще се превърне в игра, едно забавление за вас, тъй като вие самите ще сте надраснали този етап. Важно е да успокоите духа си и да не му позволявате да се засяга от всичко и всеки. Изградете си щит срещу лоши чувства и мисли.

Съвет номер две е свързан отново с вас, разбира се. Мислете позитивно. Най-успешното средство срещу негативизма е позитивизма. Използвайте го умело, настройвайте се винаги оптимистично. Тук нямаме предвид да сте бездушни и да преглъщате лошото отношение, а точно обратното – борете се с него, само че с усмивка. 🙂 Съвет номер три: напомняйте си колко стойностен човек сте. Винаги когато се събудите сутрин си мислете за хубавите неща, които ви предстоят. Изреждайте наум нещата, за които сте благодарни, дори да са съвсем простички и елементарни факти. Това адски много помага и отпуска духа. Чувствайте се удобно в кожата си и не се срамувайте да бъдете себе си. Съвет номер четири: вярвайте, че следващият ден ще ви донесе нещо още по-хубаво. Не се отказвайте от щастието и разнообразието, които ще ви сполетят в бъдещето. Вслушвайте се в сърцето си, защото то ще ви отведе на едно по-спокойно място където ще сте в хармония със себе си.

Не съжалявайте за миналото. Живейте тук и сега. Бъдете доволни от себе си.

Съвет номер пет: това е последният ни съвет, който обаче комбинира страшно много неща. Пуснете си хубава музика, нещо което ви зарежда с красиви мисли. Отидете и гледайте някой хубав филм с приятели. Излезте сама и си купете онзи огромен хамбургер, който още ви се върти в съзнанието и го изяжте целия. Прекарайте един следобед изцяло удавен в мързел и много шоколад. Срещайте се с хора, създавайте нови контакти, обогатявайте се. Не се поддавайте на изкушението да се приберете в ужасно настроение заради някой.

Изживейте дните си пълноценно!

Виж още по темата