Как да си подарим един различен 8 март

Както знаем Каквото човек сам си направи, друг не може да му го направи. Ето защо приканваме всички дами да си подарят един прекрасен 8 март. Хората са казали Дяволът е в детайлите. Затова оттървете се от дребните си ежедневни грижи и отделете малко време за себе си. Но нека това време е наистина посветено на вас самите. Не на приятелите ви, не на половинката ви, нито на децата, ако имате такива. Важно е да спазите няколко условия, за да бъде вашият ден прекрасен. 

Направете нещо различно 

  Няма особено значение какво точно ще бъде то, нито от какво естество. Важно е да е нещо, което не правите всеки ден. Например, ако не ви остава време да четете, но по принцип обичате, това е момента да отворите някоя книга. Или ако времето е приятно, можете да си направите една разходка в парка с нещо за хапване под ръка. Можете дори просто да си пуснете любима музика и да си полежите, мислейки си за нещо хубаво.

Правете го съзнателно

  Какво и да решите да направите през отделеното време, не мислете за нищо друго. Концентрирайте се върху действието и се отпуснете из цяло. Спрете телефона си за 30 минути. Всеки се нуждае понякога от малко уединение. 

Подарете си нещо, макар и мъничко

 Да, добре разбрахте. Направете си подарък само на себе си. Естествено най-приятно е да получите подарък от някой ваш близък, но понякога само вие си знаете от какво имате нужда. Поглезете се. Отидете до близката сладкарница и си купете парче торта с капучино, подправено с канела. Не забрявайте, че малките неща правят живота така прекрасен.

 Не забравяйте, че това време трябва да бъде посветено само на вас самите. След като си дадете тази така заслужена почивка, независимо от това колко ще е дълга тя и в какво ще се изразява, идва най-прекрасната част – да споделите празника с любимите си хора. Без тях щастието ни няма как да е истинско. И не забрявайте, да се усмихвате!

Виж още по темата