Пуснете зимата в дома си

Зимата настъпи. В очакване сме само да завали снежец, за да допълни коледното настроение, което започва да витае във въздуха. През това време вие можете да пуснете именно този дух в дома си. Преобразете стаите си, внесете магията на празника, направете дома си уютен, топъл и приветлив. Бъдете семпли или пък по бохемски разкошни, зашеметяващи. Нека домът ви се сдобие с модерен и топъл облик. Съобразете текстурите и цветовете, които ще комбинирате. Когато става дума за зимни тенденции непременно трябва да се сдобиете с космати, пухкави възглавнички, пайети, дантела, всякакви бляскави подробности характерни за сезона. От сладки анимационни преживявания до романтично мразовити бели и лъскави покривки…. Изберете своя стил.

А ето и нашите съвети за една зимна приказка.

Анимации: Ако сте фенове все още на анимационните филмчета, това ще бъде добър избор за една от саите. Превърнете спалнята на малчугана в истинско коледно приключение. Децата се радват когато има разнообразие, шарени и весели неща. Страхотно игриви, цветни или ретро графики. Сменете всичко. Трябва задължително да имате една възглавница с Мики и Мини Маус мотив. Също така по-малки с кадифе, пайети, коледни чорапи с разпечатки на Дисни, забавни кърпи, сладки изтривалки за баня, пътечки, масички, престилки, кошници и всякакви най-различни декорации. Колкото повече интересни джунджурийки детето ви открие в стаята си, толкова повече интересът му ще бъде подклаждан. Постарайте се да внесете празничният дух и да накарате малчуганът да мечтае… онова, което възрастните отдавна сме забравили да правим.

Традиционен стил: Червеното и неутралните цветове, топлите дървесни тонове са елементите, които чудесно се вписват в съвременната традиционна представа за дома. Линията трябва да бъде продължена така – ниски и набити плетени мебели, скрити ципове, свещи в цветно стъкло, кошници, възглавници с редуващи се червени и бели линии, коледен чувал, дървена маса, салфетки с щампи отново свързани с празника, пръстени за салфетки с големи метални сърца, украса със северни елени и всякакви неща от текстил. Този стил е много изчистен и семпъл. Придържайте се към старинните елементи, които ви дават усещане за топлина и сигурност. Уютът в един дом е на първо място, затова се уверете, че всички в него споделят вашите мисли и усещане. Гамата тук както вече споменахме е земна.

Замразено бяло: Ако си падате по едноцветните декорации, тук сп. Gizdava ще ви предложи да превърнете къщата си в истинска бяла зимна приказка. Романтика и много вкус допълват това предложение. Включени са изкуствена кожа, пайети върху покривките и възглавниците. Дантелените изделия и тези от памук заедно с металните пръстени за салфетки ще внесат бохемско излъчване. Всички дребни детайли свързани по някакъв начин с Коледа ще превърнат дома ви в едно магично кътче от света. Оставете се на зимните поривсти ветрове, нека да завладеят дома ви и да ви затрупат в сняг! Нека това специално място се превърне в Нарния, мястото където всичко е възможно! Оставете чудесата просто да се случват и се радвайте на развоя на събитията, какъвто и да е той. А защо това да не се случва, докато си седите на чисто новото бяло канапе?

Искрящ блясък: Тук широко застъпени са бляскавите и искрящи нюанси. Лилаво, златно, черно – изтънченост, и всички останали метални детайли ще внесат необикновен облик във вашият скромен дом. Създаването на модерен интериор никога не е било по-лесно. Сатенени покривки, елегантни салфетки, широка маса, скъпоценна коледна украса, свещи и пухкави възглавници, сатенени завеси и т.н. Не се чудете какво да изберете. Преценете кои неща ви допадат и просто декорирайте това, което ви харесва, по начинът, по който ви харесва.

Виж още по темата