жена заявява онлайн кредит

Какви са предимствата на онлайн кредитите?

Днес извършваме редица дейности онлайн – пазаруваме си дрехи, обувки и аксесоари, поръчваме храна, записваме си час за лекари, а в последно време дори заявяваме и усвояваме онлайн кредити.

Услугите по онлайн кредитиране се утвърдиха като предпочитан начин за кандидатстване и получаване на пари на заем. Фирмите, предлагащи услугата онлайн кредит, разработват интуитивни и функционални платформи, от които съвременните потребители биха могли да се възползват.

Какви обаче са предимства на онлайн кредитите и защо си струва да се възползваме от тях?

Взимате толкова пари, колкото ви трябват

Предимство на онлайн кредитите е, че взимате толкова пари на заем, от колкото действително имате нужда. Независимо дали ви трябват 100, 200, 500, 1000 лв., или повече, сами избирате сумата и срока за връщане на искания заем.

Характерно за този тип кредити е малкият размер на отпусканите суми, наред с кратките срокове за връщането им. Нито една традиционна финансова институция не би могла да предложи такива гъвкави условия за кредитиране, както небанковите кредитни институции.

Не губите време в излишни формалности и документации

Онлайн винаги е по-бързо и лесно, отколкото при конвенционалните методи за пазаруване, потребяване на услуги, кредитиране и т.н. Този тип кредити се предоставят при изключително улеснена процедура, с минимум документални условия и изисквания и без доказване на доходи.

Единственият документ, необходим ви за да заявите кредит онлайн, е личната карта. С тези данни всяка кредитна институция осъществява проверка на кредитното ви досие. В случай че се установи, че нямате лошо кредитно минало, а сте изряден кредитоплатец, практически няма проблем исканият ви кредит да ви бъде предоставен.

Пари на заем по всяко време

Практически няма ограничение във времето, в което бихте могли да кандидатстваме за заем онлайн. Платформите за онлайн кредити функционират без прекъсване по всяко време на денонощието. Можете да подадете заявка за кредит по всяко време, а кредитен консултант ще обработи искането ви при първа възможност. Обикновено, ако е в рамките на деня, това се случва до няколко минути.

Това ключово предимство на бързите кредити ги прави едни от най-предпочитаните финансови решения на пазара. Бърз онлайн кредит може да бъде получен практически от днес за утре, а с получените пари на заем да си осигурите финансова стабилност до заплата, да закупите нов електроуред или пък да покриете какъвто и да е друг внезапно възникнал разход.

Получавате сигурност

Компаниите, специалзиирани в предоставянето на бързи онлайн кредити, не са по-малко сигурни от който и да е друг доставчик на кредитни услуги. С други думи, те са също толкова надеждни финансови институции, колкото и банките. С тази разлика, че банките не могат да ви предоставят тази гъвкавост и лекота по предоставянето и обслужването на заемите.

Небанковите кредитни институции, както още са популярни фирмите за бързи кредити, осъществяват своята дейност по силата на закон. За да предлагат своите услуги (кредитни продукти), те получават лиценз и работата им се следи стриктно от ресорните ведомства. При получаването на кредит между страните се подписва писмен договор, независимо дали това се случва във виртуална, или физическа среда. Договорът има важно значение за гарантиране правата и задълженията на всяка от страните.

Виж още по темата